44 år på samme arbejdsplads: Hans Ole hædres af dronningen

Installationstekniker Hans Ole Hansesgaard har fået Den Kongelige Belønningsmedalje for 44 år på samme arbejdsplads.
- Der har faktisk ikke været en eneste dag i de 44 år, hvor jeg har været træt af, at skulle op på arbejde, siger Hans Ole Hansesgaard. 
- Der har faktisk ikke været en eneste dag i de 44 år, hvor jeg har været træt af, at skulle op på arbejde, siger Hans Ole Hansesgaard.  Foto: Privat

44 år. 

Så lang tid har installationstekniker Hans Ole Hansesgaard fra Nykøbing Mors arbejdet for energiselskabet Thy-Mors Energi Service A/S. 

Og i lige så lang tid har den 66-årige nordjyde sat pris på sine forskellige opgaver i energiselskabet.  

- Der har faktisk ikke været en eneste dag i de 44 år, hvor jeg har været træt af at skulle op på arbejde. Og det fortæller jo, at det er en god arbejdsplads, jeg har været på, siger han til Avisen.dk. 

Hans Ole Hansegaards store loyalitet overfor firmaet er ikke gået upåagtet hen. Ligesom tre af sine kolleger fra Thy-Mors Energi Service A/S har han for nylig fået tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje af dronning Margrethe. 

Det er Jens Ole Hansegaards chef, der har indstillet ham til hæderen. Det er også chefen, som fredag skal overrække medaljerne til de fire medarbejdere ved en reception på arbejdspladsen. 

- Det er jo da et skulderklap fordi, man har været trofast overfor sin arbejdsplads. Jeg synes, det er da et tegn på, at man har været tilfreds med mig, siger Jens Ole Hansegaard.

Frisk på at møde dronningen

Med hæderen følger også muligheden for at komme en tur til København og takke dronningen personligt for Den Kongelige Belønningsmedalje.

De fire kolleger fra Thy-Mors Energi Service A/S har dog endnu ikke besluttet sig for, om de vil tage til hovedstaden og trykke dronningens hånd, fortæller Jens Ole Hansegaard. 

- Jeg kunne forestille mig, at det er noget vi prøver at snakke sammen om, hvad interessen er. Så vil jeg sige, hvis det er noget, de andre har mod på og synes kunne være sjovt at møde hende, så er jeg da frisk på det også, siger han.     

Det er ikke alle og enhver, der får mulighed for at møde dronningen, men det er ikke et stort ønske? 

- Nej, jeg ved ikke, om det er et stort ønske. Men jeg er frisk på det, lad os sige det sådan ...

Og skulle det komme dertil, at Jens Ole Hansegaard pludselig står over for hendes majestæt, så forventer han, at samtalen nok skal komme til at gå let.  

- Jeg tror da nok, hun er en dame, der sætter sig lidt ind i dem, hun skal møde. Jeg tror, hun ved lidt om, hvor jeg kommer fra. Det kan være, hun selv vil spørge lidt ind til, hvad jeg måske har lavet i sin tid. Det kunne man nok få vekslet et par ord om, siger han.

Forskellige opgaver

Jens Ole Hansegaaard begyndte tilbage i 1966 som anlægstekniker i energiselskabet. Men de seneste 20 år har han haft stillingsbetegnelsen installationstekniker. Her har han både stået for klargøring af målere på virksomhedens værksted og besøgt kunder på privatadresser for at kontrollere målerne.

Men han har også haft en anden opgave, der kræver diplomatiske evner. Nemlig at køre ud til kunder, der ikke har betalt deres regninger.

- Det er lidt specielt. Man skal ikke være konfliktsky, siger den erfarne tekniker.  

Er der nogle metoder, der virker bedre end andre?

- Jeg tror, man skal have det lidt medfødt, at man er stille og rolig og ikke farer op. Så går det som regel.

På pension med medalje på jakken   

Når Jens Ole Hansegaard efter 44 år - og ikke først efter 50 år - modtager Den Kongelige Belønningsmedalje, er det fordi, han skal igang med en tilværelse som pensionist.

Selvom det bliver en omvæltning, har han indstillet sig på, at det er sådan det er, forklarer han. 

- Det mest trælse er jo nok, at man ikke skal møde og snakke med sine arbejdskammerater hver eneste dag. Det er jo sådan noget, jeg har gået og vænnet mig til oppe i hovedet, siger han. 

Til gengæld har Jens Ole Hansegaard masser at gå i gang med, når han går på pension. Han ser blandt andet frem til at få mere tid til sin kone og til sin store hobby, jagt. Derudover har han både heste og et stykke skov, han skal passe, fortæller han. 

Men først skal han altså hygge sig til receptionen i morgen med kollegerne og lidt god mad og - ikke mindst - modtage sin velfortjente hædersmedalje.  

- Og så kan det jo også være, chefen siger et par pæne ord, tilføjer han med et glimt i øjet.

Den Kongelige Belønningsmedalje

Den Kongelige Belønningsmedalje kan normalt tildeles efter 50 års fortjenstfuld ansættelse i samme private virksomhed eller i forbindelse med fratræden efter mindst 40 års ansættelse.

Det er arbejdsgiveren, som skal anmode om medaljen. 

Kilde: Kongehuset.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.