43-årig holdt kvinde fanget: Lejligheden var spækket med våben

En anmeldelse af frihedsberøvelse førte fredag til ransagning af lejlighed efter våben og sprængstoffer.
I Hellerup ledte politiet fredag efter våben og sprængstof hjemme hos en 43-årig mand, der mistænkes for at udsætte en veninde for tvang og trusler. Manden er ikke blevet sigtet for våben, men er nu varetægtsfængslet for at frihedsberøve kvinden og udsætte hende for vold. Arkivfoto.
I Hellerup ledte politiet fredag efter våben og sprængstof hjemme hos en 43-årig mand, der mistænkes for at udsætte en veninde for tvang og trusler. Manden er ikke blevet sigtet for våben, men er nu varetægtsfængslet for at frihedsberøve kvinden og udsætte hende for vold. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En 43-årig mand fra Hellerup er blevet varetægtsfængslet for at have frihedsberøvet og truet en kvindelig bekendt i en lejlighed i Holte fredag formiddag.

Manden blev anholdt senere fredag, hvor politiet ransagede hans lejlighed i Hellerup og en anden lejlighed, som han har tilknytning til, på grund af mistanke om at han opbevarede våben og sprængstoffer.

Der blev fundet fem kraftige skydevåben, men intet sprængstof. Manden er imidlertid på nuværende tidspunkt ikke sigtet for overtrædelse af våbenloven, oplyser anklageren i sagen, advokaturchef Niels Vejlby Hansen, Nordsjællands Politi.

Til gengæld omfatter politiets sigtelser mod manden også et tilfælde af vold mod den samme kvinde, som han mistænkes for at have gjort sig skyldig i ved en tidligere lejlighed.

Ved et grundlovsforhør i Retten i Hillerød lørdag formiddag nægtede den 43-årige sig skyldig i sigtelserne, men en dommer valgte at varetægtsfængsle ham foreløbig frem til den 14. september.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og derfor er der hverken oplysninger om motivet til frihedsberøvelsen af kvinden eller om baggrunden for politiets mistanke om, at manden kunne være i besiddelse af sprængstoffer og våben, som måske var ulovlige.

Politiet fik fredag formiddag en anmeldelse af, at en kvinde i Holte havde været frihedsberøvet og var blevet udsat for tvang og trusler.

Kort efter anholdt politiet den formodede gerningsmand i hans lejlighed på Lille Strandvej i Hellerup nord for København.

Efter en langvarig politiaktion med deltagelse af forsvarets ammunitionsryddere kunne politiet fredag aften meddele, at frygten for, at der var sprængstoffer i lejligheden havde vist sig ubegrundet.

Imidlertid var der fundet fem kraftige skydevåben, som det tilsyneladende har vist sig, at manden har våbentilladelse til.

Under politiaktionen var området omkring mandens lejlighed afspærret, og 14 nabolejligheder i fem opgange evakueret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.