41-årig ishockeylegende stopper

Svenskeren Daniel Alfredsson stopper sin ishockeykarriere efter 18 sæsoner og 1370 kampe i NHL.
Daniel Alfredsson (tv) siger nu stop. Han vil gerne fortsætte trods sin sportsligt set høje alder, men ryggen kan ikke mere.
Daniel Alfredsson (tv) siger nu stop. Han vil gerne fortsætte trods sin sportsligt set høje alder, men ryggen kan ikke mere. Foto: Matt Slocum/AP

En af Sveriges mest markante og succesrige ishockeyspillere stopper karrieren.

41-årige Daniel Alfredsson bekræftede onsdag aften overfor SVT, at hans krop tvinger ham til at sige stop. Selv havde han gerne taget en sæson mere i Detroit, men ryggen kan ikke klare det.

- Det har været lidt mentalt hårdt at gå det her igennem. Kroppen har føltes godt, også i denne sæson, indtil jeg lagde tryk på, siger Alfredsson til tv-stationen.

Svenskeren debuterede for Ottawa Senators i 1995 og spillede der indtil 2013, hvor han skiftede til Detroit. Han var holdkaptajn i Ottawa i 13 sæsoner. I den canadiske hovedstad har han også rekorden som den spiller, der har spillet flest kampe i klubben, scoret flest mål og lavet flest point.

Foruden OL-guld i 2006 og to VM-sølvmedaljer har han også i seks sæsoner været udtaget til All Star-holdet i NHL.

En af de danske NHL-spillere har også krydset Daniel Alfredssons vej. Peter Regin spillede sammen med svenskeren i flere sæsoner i Ottawa, og svenskeren var en god læremester, som sørgede for, at den unge dansker følte sig godt tilpas, da han kom til klubben.

Daniel Alfredsson bliver hyldet i Ottawa i næste uge.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.