41 år og jomfru - intet særsyn blandt mænd i Japan

Den japanske hverdag står på mange måder i kontrast til den danske ditto. Det gælder også for sex.
Mange japanske mænd har svært ved at finde kærligheden.
Mange japanske mænd har svært ved at finde kærligheden. FOTO: Scanpix

I Danmark bruger mange deres ungdom på at have sex for første gang, finde sig selv, lære sin seksualitet at kende og eksperimentere med det erotiske.

Sådan er det langt fra for alle i Japan. Her er en ud af fire mænd over tredive år stadig jomfruer, skriver The Independent.

Den britiske avis har talt med Takashi Saka - en helt almindelig 41-årig, japansk mand, der endnu har sin ”første gang” til gode.

Faktisk har han aldrig haft et forhold til en kvinde, og den tendens er stigendende, viser målinger fra National Institute of Population and Social Security Research. En problematik, som parforholdsekspert Yoko Itamoto også ser tydeligt i sit arbejde med mænd og kvinder.

Hun giver landets økonomi noget af skylden – fokus på penge og forskel mellem rig og fattig.

- Mange har mistet deres selvsikkerhed, fordi de har mistet deres økonomiske tryghed. Situationen for japanske mænd er meget rå og fyldt med konkurrence, siger hun.

Ingen oplysning

Shingo Sakatsume, der står bag en forening, som hjælper mænd som Takashi Sakai, kan godt se, hvordan en presset hverdag og en kamp for at opnå resultater kan sætte en stopper for mænds muligheder for at få sex.

Men han mener samtidig, at der for mange ligger noget helt andet bag det ufrivillige valg:

- I Japan, som det ser ud i dag, har vi ingen steder, hvor vi kan lære om sex eller om, hvordan man har et romantisk forhold.

Uvidenhed er altså også en markant faktor. Derfor lavede han i 2012 en tre-dag-sex-boot-camp, der havde til formål at hjælpe japanske mænd med at komme et skridt videre i deres søgen efter sex. Han hjalp dem med redskaberne, der skulle give dem modet til at have sex for første gang.

Et initiativ, der blev lukket ned af myndighederne. Men der findes også andre veje, hvor japanske mænd kan lære lidt mere om kvinden.

Har taget pennen i egen hånd

Den 41-årige japanske jomfru fortæller, at han lige nu forsøger sig med en af de mere alternative veje til at lære en kvindekrop at kende – han er begyndt at gå til tegning og tegner nøgne kvindekroppe.

- Første gang jeg gjorde det var sidste efterår … jeg var så overrasket. Deres kroppe er utrolig smukke, siger han.

Han har altså ikke helt kastet håndklædet i ringen. Men det er svært at være mand og jomfru på 41 år, fortæller han. Da han var yngre, var han bange for at blive afvist. Den ene dag tog den anden og i dag aner han faktisk ikke, hvordan han skal komme tilbage på sporet.

Men han forsøger trods alt at holde modet oppe:

- Der er ingen grund til at være for pessimistisk. Når alt kommer til alt er det at være jomfru jo ikke så fatalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.