400.000 natteravne: Ser du også tv om natten?

Er du over 40 år og har skæve arbejdstider, så ser du muligvis tv om natten - eller også får du dig en morfar med fjerneren tændt.
Tallene for nattens seere skal betragtes med en hvis usikkerhed. Det kan nemlig ikke udelukkes, at nogen sover med fjernsynet tændt.
Tallene for nattens seere skal betragtes med en hvis usikkerhed. Det kan nemlig ikke udelukkes, at nogen sover med fjernsynet tændt.
Foto: Scanpix/modelfoto

Over 400.000 seere tilbringer hver nat lidt over en time på at se fjernsyn – og i weekenden er det endnu flere.

Det skriver DR på baggrund af tal i en TNS Gallup TV-Meter-opgørelse.

Tallene viser, at i gennemsnit 437.000 danskere hver nat ser mindst fem minutters fjernsyn mellem klokken 01.00 og 05.00.

Forbruget er højest ved 01-tiden og falder fra 300.000 til 75.000 ved 05-tiden.

- Samlet set foregår fire procent af befolkningens tv-forbrug om natten. I weekenden er det omkring en halv million, der kigger med mellem klokken 01.00 og 05.00, mens det er knap 400.000 i hverdagene, forklarer medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Tal-jongløren er også kommet frem til, at det er tv-seere over 40 år, ligeligt fordelt mellem kønnene, som fylder stort set det meste om natten.

Zzzzzzzzzzzzzzzzz

Dykker man ned i tallene er der en overrepræsentation af seere med en kortere uddannelse. Her kan forklaringen være, at mange med skæve arbejdstider tænder for fjernsynet om natten. Det kan for eksempel være plejehjemspersonale, personale på sygehuse, fabriksarbejdere, der skal møde tidligt, og så videre, forklarer Henrik Gregor Knudsen.

Ligesom i dagtimerne er DR1 og TV 2 natteravnenes foretrukne kanaler, men DR2 og TV 2 News, der sender nyheder hele natten, står også stærkt.

DR tager dog forbehold for, at de 437.000, der ser tv hver nat, kan være i den høje ende, i og med det ikke kan udelukkes, at nogle simpelthen falder i søvn med fjernsynet tændt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.