400 bådmigranter sendt tilbage til havs

Den indonesiske flåde har forsynet migrantbåd med brændstof og bugseret den ud af indonesisk farvand.
Dette billede blev taget mandag og viser migranter fra Myanmar og Bangladesh foran en politistation i Malaysia.
Dette billede blev taget mandag og viser migranter fra Myanmar og Bangladesh foran en politistation i Malaysia. Foto: Hamzah Osman/AP

En båd med hundredvis af migranter fra Myanmar og Bangladesh er blevet bugseret ud af indonesisk farvand og er ifølge Reuters på vej mod Malaysia.

Det oplyser en talsmand for Indonesiens flåde til nyhedsbureauet.

Der er forskellige meldinger om, hvor mange der er om bord på båden. Reuters beretter om cirka 500 passagerer, mens nyhedsbureauet AFP skriver, at der er omkring 400 personer om bord.

Fartøjet ankom ud for Aceh-provinsen i det vestlige Indonesien mandag. Båden er en af mange, der er kommet til Indonesien og Malaysia med migranter fra Myanmar og Bangladesh de seneste dage.

Indonesiens flåde har sørget for mad, vand og medicinske forsyninger til migranterne, inden båden blev sendt mod Malaysia via Malaccastrædet.

Fire flådefartøjer fra Indonesien tog del i opgaven.

- Passagererne var stadig i live og ved godt helbred. De havde brug for hjælp og ønskede ikke at tage til Indonesien. De ville til Malaysia, så vi sendte dem af sted med mad, vand og medicin, siger flådetalsmand Manahan Simorangkir ifølge Reuters.

Flere end 1000 flygtninge fra Bangladesh og Myanmar er kommet til Malaysia og Indonesien de seneste dage. Det sker ifølge Reuters, efter at Thailand er begyndt at slå hårdere ned på strømmen af migranter, der kommer til landet ved hjælp af menneskesmuglere. Thailand har hidtil ofte været flygtningenes første destination.

Mange af dem tilhører rohingya-minoriteten, der af FN betragtes som en af verdens mest forfulgte minoriteter.

Det buddhistiske flertal i Myanmar betragter de omkring 1,3 millioner muslimske rohingya-folk i landet som illegale immigranter fra Bangladesh.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.