40-årig fængsles for drab på cyklist

Fire uger skal en 40-årig mand sidde varetægtsfængslet, efter at en 39-årig cyklist onsdag aften blev dræbt.
Retten i Herning har besluttet, at den 40-årige bilist, der påkørte den 39-årige cyklist onsdag aften, skal varetægtsfængsles i fire uger.
Retten i Herning har besluttet, at den 40-årige bilist, der påkørte den 39-årige cyklist onsdag aften, skal varetægtsfængsles i fire uger. Foto: BONNERUP CLAUS/Polfoto

En 39-årig mandlig cyklist døde onsdag aften efter at være blevet ramt af en bil. Den 40-årige mand, som sad bag rattet, er torsdag blevet fremstillet ved et grundlovsforhør.

Retten i Herning bestemte, at han skal varetægtsfængsles i fire uger.

Inden grundlovsforhøret sagde politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing, at politiet frygtede, at den 40-årige havde kørt cyklisten ned med vilje.

- Derfor har vi rejst sigtelse for manddrab, sagde han til Ritzau.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre. Dermed er det ikke muligt at få at vide, hvad den nu varetægtsfængslede mand har forklaret.

Påkørslen skete på Tværvej i Skjern ud for nummer 35. Ifølge politiet kendte de to mænd hinanden på forhånd.

Politiets drabssigtelse er blandt andet baseret på vidneforklaringer, som godtgør, at manden bag rattet skulle have kørt over cyklisten ikke bare én, men to gange.

Som det altid er tilfældet i drabssager, så skal den afdøde obduceres. Det sker blandt andet for at klarlægge den nøjagtige dødsårsag og for i en eventuel senere retssag at kunne bevise, hvad der har forvoldt døden.

Bjarne Højgaard oplyser til Ritzau, at den 39-årige vil blive obduceret i løbet af torsdagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.