4 overraskende grunde til at din kæreste skrider

At have fælles værdier og passe godt sammen er vel positivt. Men det kan også ende i skilsmisse, hvis I er alt for ens.
Selv om en skilsmisse kan ende i krig, så kan årsagen være at I er for ens.
Selv om en skilsmisse kan ende i krig, så kan årsagen være at I er for ens. Foto: Depositphotos

Det kræver en modenhed og parbevidsthed ikke at blive fastholdt i usunde mønstre og manglende udvikling af forholdet, pointerer parforholdscoach og forfatter Preston Ni, der bl.a. har skrevet bogen '7 nøgler til et langt og succesfuldt parforhold'.

Hvis begge parter i et forhold f.eks. elsker at tage risici kan det med tiden eskalere til et niveau, hvor parterne overskrider hinandens grænser - fordi ingen vil begrænse den anden.

Eller omvendt kan et følelsesmæssigt hæmmet par mangle intimitet, som i sidste ende kan betyde, at de ikke føler sig tilfredse.

Her er fire overraskende grunde til skilsmisse.

1. For afhængig

I starten af et forhold kan det være dejligt at føle, at den anden ikke kan undvære at være sammen med en.

Men nogle mennesker kan føle en så stor usikkerhed, at man i andre sammenhænge ville kalde deres opførsel for klæbende. Men i et forhold kan det være svært at skelne mellem en kæreste, der bare elsker dig vildt og en usikker klæbende person, der konstant kræver bekræftelse for at føle sig tryg.

Det kan med tiden udvikle sig til afhængighed, besiddertrang, og overfølsomhed, der får den anden part til at stritte imod.

2. God Sex

En aktiv og gensidigt tilfredsstillende sexliv er fantastisk for de fleste, men sex er også en fantastisk måde, at glemme de problemer, som man egentlig burde tage fat på i parforholdet før det er for sent. Sex kan få os til at glemme de uoverensstemmelser, der med tiden overskygger sex, når vi ikke længere har den samme lyst pga. stress, arbejde, sygdom, børn eller alder.

Læs også: Sovestillingen afslører jeres parforhold

Og når sex ikke længere kan skjule at vi har et problem, så kan mange års undertrykkelse få konflikten til at eksplodere.

3. Skændes aldrig

Konflikter og skænderier er ikke nødvendigvis farlige for et forhold. Faktisk er det ikke bare vigtigt at få luft for sine frustrationer, men også en måde at sikre at parforholdet bevæger sig fremad. Hemmeligheden er selvfølgelig ikke at gå efter personen, men efter bolden. Altså i fællesskab at finde frem til en løsning, som begge parter har det godt med.

I sidste ende bliver i gamle sammen med en fælles viden om at I sammen har løst konflikter mellem jer, som kun I (og måske en parterapeut) kender til og forstår værdien af.

Læs også: Sådan bliver du et helt menneske efter skilsmissen

Par, der aldrig skændes, fejer enten problemerne ind under gulvtæppet eller lader som ingenting. De kender måske ikke til mellemveje, så enten er parforholdet perfekt eller også er det skilsmisse.

4. Alt for givende

Man kan også opføre sig for pænt og give alt for meget i et forhold - for med tiden begynder den anden part at tage dig for givet.

Læs også: Undersøgelse afslører opskriften på et langt ægteskab

Det er lige som med udbud og efterspørgsel i økonomiske spørgsmål. Jo lettere det er at få noget, des mindre er værdien.

Al din kærlige opmærksomhed og mangel på krav eller grænser kan i sidste ende være det, der får din partner til at opfatte dig og jeres forhold som forudsigeligt - og tage din kærlighed for givet.

Læs også: 6 grunde til at dit parforhold gør dig fed

Nogle vil måske elske opmærksomheden for evigt, men sandsynligheden for at din værdi falder er også stor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.