3F til metrovidner: Stå frem

Fagforbundet 3F tager afstand fra den måde, som den portugisiske metroarbejder Vitor Sousa angiveligt er blevet behandlet på, og opfordrer vidner til at stå frem.
Fagforbundet 3F tager afstand fra den måde, som den portugisiske metroarbejder Vitor angiveligt er blevet behandlet på, og opfordrer vidner til at stå frem.
Fagforbundet 3F tager afstand fra den måde, som den portugisiske metroarbejder Vitor angiveligt er blevet behandlet på, og opfordrer vidner til at stå frem. Søren Elkrog Friis

- Hvis nogen har set eller oplevet noget, er det yderst vigtigt, at de står frem, så vi kan få opklaret det her. Der er tale om meget stærke påstande, som er fuldstændig uacceptable.

Sådan lyder det fra Jens Kirkegaard, der er formand for den afdeling af fagforbundet 3F, hvor den portugisiske metroarbejder Vitor Sousa er medlem.

LÆS OGSÅ: Voldsramt metroarbejder: Jeg er aldrig blevet så ydmyget

Vitor rettede fredag kritik mod arbejdsgiveren ICDS og metroprojektets italienske hovedentreprenør CMT efter at være kommet til skade i november under arbejdet på den københavnske metro.

Ifølge portugiseren skete skaden, da byggelederen i raseri slog hans hånd ind i et bræt, hvor den blev spiddet af et rustent søm.

Psykiske mén

Efterfølgende skreg byggelederen ifølge Vitor ind i hovedet på ham, at han ville slå ham ihjel, mens han ruskede ham i kraven og holdt ham ud over en dyb skakt.

En hospitalsrapport fra Danmark bekræfter, at han er blevet behandlet for et sår i hånden, og af en psykologerklæring fra Portugal fremgår det, at Vitor har klare symptomer på PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom).

Hændelsen har nemlig ramt ham hårdt, og politiet har i over tre måneder haft en anmeldelse om vold mod den italienske byggeleder liggende. Men sagen er svær at bevise. Ingen tør nemlig stå frem og fortælle om hændelsen, selvom episoden ifølge Vitor blev overværet af mange kolleger.

Mangler vidner

- Det siger noget om, at der er et ekstremt frygtsomt miljø her. Vi hører fra flere, at den her mand spreder og skræk og rædsel blandt medarbejderne, siger Jens Kirkegaard, der håber, at nogen vil stå frem og bakke op om Vitor, så sagen kan blive afgjort.

LÆS OGSÅ: Metrofirma om voldsanklager: Vitor blackmailer os

- Vi har stor tiltro til, at det, han fortæller, er rigtigt, men vi mangler vidner. Ellers har politiet svært ved at få verificeret det, siger Jens Kirkegaard.

Hos ICDS kan man ikke helt følge Vitors udlægning af hele sagen, men vil ikke kommentere den så længe, politiets efterforskning er i gang.

- Jeg kan kun sige så meget, at der er en sag mellem Vitor og en person fra CMTs ledelse. Jeg var der ikke selv, og jeg har ingen vidner. Jeg har kun hørt rygter om begge sider af historien, så det lader jeg det juridiske system om at afgøre, siger Maurice Doyle, der er Contracts Manager his ICDS.

Maurice Doyle afviser dog, at ICDS-ansatte skulle have noget at frygte ved at vidne i sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.