3F raser over nyt firma: Dumper lønninger i rengøringsbranchen

Firmaet happyhelper.dk dumper lønningerne i rengøringsbranchen, mener formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration Tina Møller Madsen.
Happyhelper.dk er ifølge stifter og direktør Dennis Forchhammer en freelanceportal, hvor hjælperne, som de kaldes, fungerer som selvstændige.
Happyhelper.dk er ifølge stifter og direktør Dennis Forchhammer en freelanceportal, hvor hjælperne, som de kaldes, fungerer som selvstændige. Modelfoto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Fra april har det været muligt at hyre en såkaldt happyhelper til at svinge støvkost og karklud i dit private hjem. Med lønninger helt ned til 120 kroner i timen, dumper virksomheden happyhelper.dk lønningerne, mener formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration Tina Møller Madsen.

Ifølge hende er der risiko for at den lave løn vil kræve, at rengøringsfolkene skal have mere end et fuldtidsarbejde for at overleve. Der er ingen løn under sygdom, ingen løn på helligdage, ingen pension og intet opsigelsesvarsel, skriver Fagbladet 3F.

- Derudover er der ingen fast arbejdstid, hvilket betyder, at rengøringsfolkene ikke aner, hvad de kan regne med at få i løn om måneden, siger Tina Møller Madsen.

Men ifølge direktør og stifter af Happyhelper.dk Dennis Forchhammer er der ikke tale om et ansættelsesforhold men derimod en freelanceportal, hvor hjælperne, som de kaldes, fungerer som selvstændige.

Hjælperne får, ifølge Dennis Forchhammer i gennemsnit 130 kroner i timen og ikke under 120 kroner i timen.

Derudover betaler kunden et servicegebyr på mellem 10 - 35 procent oven i prisen, hvilket er happyhelper.dk's fortjeneste ved at formidle aftalen mellem hjælper og kunde.

- Jeg synes ikke, det er social dumping. Jeg synes, det er en fair måde at give nogle mennesker en mulighed for at starte op selvstændigt. Vi råder vores hjælpere til at sætte prisen op, når kunderne er blevet glade for deres arbejde. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, hvis det her går hen og drukner i en diskussion om social dumping, siger Dennis Forchhammer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.