3F: Ledige skal ikke betale for nyt dagpengesystem

"Det er ikke vores kop te i 3F, at der bliver skåret i dagpengesatserne. Det svarer til at fodre en hund med dens egen hale, siger forretningsfører i A-kassen i 3F Eva Obdrup.
"Det er ikke vores kop te i 3F, at der bliver skåret i dagpengesatserne. Det svarer til at fodre en hund med dens egen hale, siger forretningsfører i A-kassen i 3F Eva Obdrup. Foto: Colourbox

Forretningsfører Eva Obdrup, A-kassen i 3F, advarer mod, at der bliver skåret i satserne i et nyt dagpengesystem. Det svarer til at fodre en hund med dens egen hale, siger hun.

Der er risiko for, at færre og færre fremover vil forsikre sig, hvis regeringen vælger at skære i dagpengesatserne.

Sådan lyder advarslen og den umiddelbare reaktion fra Eva Obdrup, der er forretningsfører i A-kassen i 3F, til indholdet i Dagpengekommissionens 120 sider lange rapport "Dagpengemodellen - Teknisk analyserapport", som dagbladet Politiken er kommet i besiddelse af.

- Det er ikke vores kop te i 3F, at der bliver skåret i dagpengesatserne. Det svarer til at fodre en hund med dens egen hale, siger Eva Obdrup til Fagbladet 3F.

Ifølge Politiken lægger Dagpengekommissionen op til tre mulige bud på et nyt dagpengesystem. Alle tre modeller vil ifølge avisen dog betyde, at landets dagpengemodtagere vil få færre penge om måneden.

- Dagpengekommissionen skal have ros for at gøre noget ved genoptjeningsretten. Det har været et stort ønske fra 3F. Men det er altså ikke de ledige, som skal betale for et nyt dagpengesystem, siger Eva Obdrup.

- Et af Dagpengekommissionens opdrag har været at sikre, at dagpengesystemet fortsat skal være en attraktiv forsikring, hvis du mister dit arbejde. Men gabet mellem løn og dagpenge må ikke være for stort. I forvejen er der ingen 3F'ere eller andre, der bliver rige at være på dagpenge. Og hvis satserne bliver mindre, risikerer man, at færre og færre vælger at forsikre sig, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.