3F i aktion: Slikfuskerens ansatte lever som slaver

Slikfuskeren Davis Yüksel har ikke bare problemer med sidste salgsdato af sine varer. Hans ansatte lever under kummerlige forhold, siger 3F, der i dag demonstrerer foran hans gård.
3F tilstede foran slikfuskerens gård. De kører i øjeblikket en sag mod manden med krav på 3,7. mio. i erstatning.
3F tilstede foran slikfuskerens gård. De kører i øjeblikket en sag mod manden med krav på 3,7. mio. i erstatning. Foto: Camilla Brejner Schwalbe

I sommers kom en leverandør af slik til bl.a. Tiger-butikkerne i alvorlig modvind, da det blev opdaget, at manden havde solgt for gammelt slik til butikkerne.

Siden blev David Yüksel kendt som slikfuskeren. Som om det ikke er slemt nok at miste leveranchen til 319 Tiger-butikker, står han nu i nye alvorlige problemer.

Ifølge 3F, der har fulgt manden tæt, lever hans rumænske ansatte under slaveligende forhold. Derfor er 3F i dag rykket ud til hans gård for at kaste lys over de lyssky arbejdsforhold.

Via sin Facebook-profil fortæller konsulent i 3F, Camilla Brejner Schwalbe, hvordan massere af rumænere arbejder for slikfuskeren for sølle 34. kr. i timen. Af dem skal de tilbagebetale 1.600 kr. for at bo på gården under uhumske forhold. Eksempelvis er badeforholdene reduceret til en spand vand.

På gården bliver de bl.a. sat til at pille datomærkningen af for gammel slik, der ellers skulle have været kasseret.

På sin profil skriver Camilla Brejner Schwalbe, der er tidligere formand for Danmarks  Socialdemokratisk Ungdom:

"Jeg siger bare, at når de borgerlige taler om lave lønninger som sund konkurrence, og ikke vil gøre noget imod social dumping, så er det et kæmpe svigt.
I Danmark behandler vi hinanden ordentligt. I Danmark har vi ordentlige løn-og arbejdsvilkår. Og vi skal sammen sikre, at når vi skal være konkurrencedygtige, så er det fordi, vi netop er dygtige, og ikke fordi vi dumper på løn- og arbejdsvilkår,"

3F kører i øjeblikket en sag mod manden med krav på 3,7 mio. kr.

(Her ses gården hvor slikfuskeren driver sin noget tvilsomme forretning. Foto: Camilla Brejner Schwalbe.)

Kilde: Fagbladet 3F & Facebook-profil

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.