3F efter brand på badehotel: De ansatte får deres løn

Det ser ud til, at de ansatte på Svinkløv Badehotel kan regne med at få deres løn et par uger endnu.
Det er endnu uvist, hvad der skal ske med det historiske Svinkløv Badehotel, der i nat brændte ned.
Det er endnu uvist, hvad der skal ske med det historiske Svinkløv Badehotel, der i nat brændte ned. Foto: Henning Bagger/Scanpix

De ansatte på det historie badehotel Svinkøv ved byen Fjerritslev i Nordjylland kunne i morges møde ind til en sand katastrofe. 

Deres arbejdsplads var i nattens løb brændt ned til grunden. Medarbejderne var derfor mandag formiddag samlet til et krisemøde, og resultatet bliver, at de kan regne med at få deres løn de næste par uger.

Det fortæller faglig medarbejder i 3F Midtfjord Niels Sørensen til Avisen.dk.

- Medarbejderne er ikke blevet opsagt, men de fleste af dem har alligevel en kontrakt, der udløber i starten af oktober, siger Niels Sørensen, der har talt med en af de ansatte efter mødet.

Han forklarer, at Svinkløv Badehotel alligevel snart skulle lukke ned for vinteren. Medarbejderne er alle ansat på tidsbegrænsede kontrakter, og allerede da de skrev under på dem i starten af året, vidste de, at de ikke længere ville være ansat efter 9. oktober. 

Chefen prøver at hjælpe

Arbejdsgiveren har dog mulighed for på grund af branden, at lave en såkaldt force majeure-opsigelse, der betyder, at man tilsidesætter opsigelsesvarslet. Men det ser det altså ikke ud til, at han gør, og de ansatte kan regne med deres løn et par uger endnu.

- Det er vores indtryk, at han prøver alt, hvad han overhovedet kan, for at hjælpe medarbejderne, siger Niels Sørensen.

Ifølge Niels Sørensen var stedet kendt for at behandle de ansatte rigtig godt og overholde overenskomsterne.

- Vi har aldrig hørt noget dårligt fra nogen af vores medlemmer. Tværtimod har det været det samme personale hver sæson, og det vidner om en god arbejdsplads, sagde Niels Sørensen tidligere mandag til Avisen.dk.

Branden blev anmeldt til politiet klokken 0.48 natten til mandag. Men allerede der var den for voldsom til, at brandmændene kunne stoppe den, og klokken 02.30 gik flammerne gennem taget. Nu står kun kælderen tilbage. Alt over jordhøjde er brændt væk. Ifølge politiet er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.