3F efter afsløring af kontanthjælpskaos: Klag til Ankestyrelsen

3F opfordrer nu alle kontanthjælpsmodtagere, der er i tvivl om, hvorvidt kommunens beregning af deres kontanthjælpsloft er korrekt, til at anke kommunens afgørelse.
Efter Avisen.dk's afsløring bebudede SF og Alternativet, at de ville kalde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i samråd.
Efter Avisen.dk's afsløring bebudede SF og Alternativet, at de ville kalde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i samråd. Foto: Scanpix

Opfordringen om anke kommunens afgørelse sker på baggrund af det brev-kaos, Avisen.dk tidligere på ugen kunne afsløre, og som i 3F's øjne har skabt retssikkerhedsmæssige problemer for borgerne. Det skriver Fagbladet 3F.

Mange kontanthjælpsmodtagere har den seneste tid modtaget brev fra kommunen. Det er breve, der skulle gøre dem klogere på, om de er omfattet af det nye kontanthjælpsloft samt den nye 225-timers regel.

Men i stedet for at bringe klarhed har brevene i mange tilfælde skabt det modsatte. Nogle borgere har fået breve om, at de er omfattet af 225-timers reglen, selvom de slet ikke er det. Andre har fået forkerte oplysninger om deres samlivsstatus. Andre igen har modtaget brev fra en kommune, de slet ikke bor i. Oveni kritiseres mange breve for at være uforståelige i ordlyden.

- Dette brevkaos har skabt en stor utryghed for den enkelte, lyder det fra Ellen K. Lykkegård, socialt politisk ansvarlig i 3F.

- Der er tale om komplicerede regler, som er svære at forstå for alle. Men det bliver altså ikke nemmere for borgerne at finde ud af, om de får korrekte ydelser, når de får forkerte breve fra det offentlige, siger Ellen K. Lykkegård.

Hun opfordrer derfor medlemmerne til at anke, hvis de er usikre på kommunens regnestykke:

- Er man i tvivl om, hvorvidt beregningen af kontanthjælpsloftet er korrekt, skal man naturligvis bruge sin ret til at få en ny vurdering af sagen hos Ankestyrelsen, siger Ellen K. Lykkegård.

Det er op til den enkelte kommune at vurdere, om en borger for eksempel er undtaget fra 225 timers reglen. Er man omfattet, skal man have haft minimum 113 timers ustøttet arbejde inden 1.oktober. Ellers kan man blive trukket omkring 1.000 kroner i kontanthjælpen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.