3F-bossens plan: Derfor skal Lizette være LO-formand

Danmarks største fagforbund mener, at Lizette Risgaard og Arne Grevsen er fagbevægelsens nye dynamiske duo. Derfor bakker Per Christensen helhjertet op om LO’s næstformand som Harald Børstings afløser.
- Lizette har muligheden for at gøre LO-projektet levende for helt almindelige lønmodtagere, og det lægger vi stor vægt på, understreger Per Christensen.
- Lizette har muligheden for at gøre LO-projektet levende for helt almindelige lønmodtagere, og det lægger vi stor vægt på, understreger Per Christensen. Henning Bagger/Scanpix

Lagerarbejdernes, buschaufførernes og rengøringsassistenternes fagforbund mener, at de har fundet et drømmeteam til at stå i spidsen for LO-fagbevægelsen. En enig hovedstyrelse i Danmarks største fagforbund, 3F, besluttede i dag at støtte LO’s nuværende næstformand Lizette Risgaard som ny LO-formand. Hun går til valg sammen med Arne Grevsen, formand for den grønne gruppe i 3F, som næstformand.

- For mig at se er Lizette Risgaard og Arne Grevsen en ny dynamisk duo. Det er 3Fs vurdering, at de er et rigtig godt team, siger 3F’s forbundsformand Per Christensen til Avisen.dk.

Per Christensen fremhæver, at Lizette Risgaard er en knippelgod formidler, der kan tale med alle.

- Vi mener simpelthen, at hun har de kvaliteter der skal til for både at bevare og udbygge den rolle, som LO har både politisk og arbejdsmarkedspolitisk. Og på den gode måde mener vi, at Lizette er i stand til at folkeliggøre LO. Det vil være en kæmpe fordel for især 3F, fastslår Per Christensen.

Kan gøre LO levende

Mange ufaglærte og kortuddannede lønmodtagere smækker med døren til fagbevægelsen i disse år, og det handler også om, at fagbevægelsen ikke har talt deres sprog og evnet at kommunikere med dem.

- Lizette har muligheden for at gøre LO-projektet levende for helt almindelige lønmodtagere, og det lægger vi stor vægt på, understreger Per Christensen.

Han fremhæver, at han er både glad for og stolt over, at Lizette Risgaard har peget på Arne Grevsen som sin næstformand.

- Arne Grevsen kan bidrage både med en lang erfaring, og så er han ligesom Lizette en rigtig dygtig formidler, siger han.

Trekantsdrama

HK’s formand Kim Simonsen har netop meddelt, at han også stiller op til formandsposten i LO. Dermed er der lagt op til et trekantsdrama om den tunge og indflydelsesrige post. Der bliver simpelthen kampvalg mellem soldaternes formand, Flemming Vinther, HK’s formand samt LO’s nuværende formand Lizette Risgaard.

Men 3F-formanden afviser, at forbundet har fundet Kim Simonsen for let, siden de entydigt støtter Lizette Risgaard.

- Vi har bare vurderet, at Lizette og Arne er rigtig godt team, som vil kunne styrke LO gevaldigt. Det her handler ikke om at nedgøre hverken Kim Simonsen eller Flemming Vinther. De er begge to absolut kvalificerede kandidater, men i det spil mener vi, at Lizette og Arne er bedst til at varetage LO’s interesser, lyder det.

Selv om der er tre kandidater til formandsposten, frygter Per Christensen ikke en beskidt valgkamp fra nu af og frem til LO-kongressen i slutningen af oktober.

En fair valgkamp

- Jeg ved, at både Kim og Lizette er indstillede på, at det godt nok skal være en kontant, men også fair valgkamp. Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle kandidaterne vil føre en sober og fair valgkamp. Så jeg er overhovedet ikke nervøs for de næste måneder.

Mens flere LO-forbund hellere end gerne ser en fusion mellem de to hovedorganisationer LO og FTF, er 3F hårdnakkede modstandere af en fusion. Men Per Christensen afviser, at han har fået løfter fra Lizette Risgaard om at kæmpe imod en sammenlægning af LO og FTF.

- Vi har ingenting lovet hinanden. Under ingen omstændigheder. Af et helt ærligt hjerte kan jeg sige, at jeg betragter de her to forløb som helt parallelle men uden sammenhæng, siger han og understreger, at LO-formandsvalg og en debat om fremtidens samarbejde og struktur i fagbevægelsen er to vidt forskellige ting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.