3F-afdeling under beskydning: Søger gratis arbejdskraft

3F Sydsjælland søger amatørfotografer. Deres billeder skal bruges på Facebook, medlemsblad og flere andre steder. Men løn er der ingen af.
Formanden for pressefotograferne, Lars Lindskov, undrer sig over 3F's søgning efter amatørfotografer, hvor man ikke får løn.
Formanden for pressefotograferne, Lars Lindskov, undrer sig over 3F's søgning efter amatørfotografer, hvor man ikke får løn. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix/Arkivfoto

Arbejdet bærer lønnen i sig selv. Sådan lyder en talemåde, og det virker til, at 3F Sydsjælland har tænkt noget af det samme. 

For i et opslag på Facebook søger lokalafdelingen af den store fagforening nemlig en amatørfotograf, der skal levere billeder til medlemsblad, hjemmeside og Facebook. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Men betaling i kroner og øre er tilsyneladende ikke tænkt ind i fotografens arbejde. I hvert fald står der intet om det i opslaget. 

Men:

"Hver gang vi bruger et billede, vil det være oplyst, hvem fotografen er, uanset hvor det bliver publiceret," lyder det i opslaget.

Solidariteten strækker sig ikke langt

Facebook-opslaget bliver ikke vel modtaget hos Pressefotografforbundet, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen er formand for Pressefotografforbundet, Lars Lindskov, "ked af" opslaget.

- Den høje moral og solidaritet har 3F Sydsjælland tydeligvis ikke til overfor andre faggrupper. Hvis 3F Sydsjælland mener, at de kan erstatte vores arbejdskraft med amatørfotografer, så kan det jo ende med, at det er os der skal ud og dumpe prisen på taxakørsel og restaurationsdrift, for at overleve, skriver Lars Lindskov på forbundets hjemmeside.

Et begrænset budget

Anders Ellegaard, der er næstformand i 3F Sydsjælland, er ikke enig i den kritik, der bliver rettet mod lokalafdelingen.

Det forklarer han overfor Ekstra Bladet.

Han fortæller, at 3F Sydsjælland selv laver medlemsblad, og ideen med efterlysningen er, at 3F'erne skal tage billeder på deres arbejdspladser.

Direkte adspurgt, om han kan forstå, at nogen tænker på social dumping, svarer han:

- Jeg kan ærligt talt ikke se sammenhængen. Jeg er af den opfattelse, at journalister og fotografer er professionelle. Men det forhindrer jo ikke andre i at skrive et blad, siger Anders Ellegaard til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at budgettet på bladet er begrænset, og at det hele bunder i en misforståelse.

- Vi skal ikke bruge en professionel fotograf, siger Anders Ellegaard.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.