35-årig mand skal i fængsel for årelang vold mod hustru

Siden 2006 har en 35-årig mand slået sin hustru. Han er nu blevet idømt halvandet års fængsel.
Halvandet års fængsel er en 35-årig mand blevet idømt torsdag i Københavns Byret.
(Arkivfoto).
Halvandet års fængsel er en 35-årig mand blevet idømt torsdag i Københavns Byret. (Arkivfoto). Foto: Per Johansen/Free

En 35-årig mand, der igennem et årti har tævet sin hustru, er torsdag i Københavns Byret blevet idømt et år og seks måneders fængsel. Det oplyser anklager Sidsel Klixbüll.

Manden blev fundet skyldig i vold, trusler samt forsøg på voldtægt af sin hustru.

- Der er stort set blevet dømt efter anklageskriftet. Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, siger Sidsel Klixbüll, der havde krævet en fængselsstraf på halvandet til to år.

Volden har stået på siden 2006. Manden har blandt andet slået sin hustru med hånden, revet hende i håret, sparket hende og slået hende ind i væggen.

I anklageskriftet bliver blandt andet der nævnt et specifikt tilfælde fra marts i 2012, hvor den 35-årige "skubbede hende omkuld, tildelte hende flere slag i ansigtet og slog hendes hoved ned i gulvet flere gange".

Gentagne gange har manden også truet sin hustru og sagt, at han ville dræbe hende og hendes familie. I foråret forsøgte manden desuden at voldtage hende, men det lykkedes hustruen at slippe fri.

Manden var blandt andet tiltalt for grov vold. Han blev dog ikke kendt skyldig og dømt for grov vold, men den mildere voldsparagraf 244.

Den 35-årige mand, der nægter sig skyldig, ankede på stedet dommen til landsretten. Han skal forblive varetægtsfængslet, indtil sagen kommer for landsretten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.