34-årig kendt skyldig i Tønderdrab

En ældre mand fra Tønder døde efter et overfald i sit hjem. En 34-årig mand er kendt skyldig i drabet
Den 34-årige blev kendt skyldig i at have stukket pensionisten over 50 gange med en daggert.
Den 34-årige blev kendt skyldig i at have stukket pensionisten over 50 gange med en daggert. Foto: domstol.dk/Per Johansen/free

En 34-årig mand er tirsdag kendt skyldig i drabet på den 74-årige Ernst Ellebye, der blev overfaldet i sit hjem i Tønder kort før jul sidste år, skriver Ekstra Bladet.

Retten i Sønderborg skal tirsdag også tage stilling til straffens længde for den 34-årige mand, som siger, at han intet husker om episoden og derfor har nægtet sig skyldig.

Overfaldet på pensionisten Ernst Ellebye fandt sted omkring midnat 21. december sidste år.

Den 34-årige mand er tiltalt for at have sparket døren ind og flere gange stukket pensionisten i hovedet og på kroppen med en 20,5 centimeter lang daggert - en slags bajonet.

Den 74-årige mand havde over 50 stik og sår på kroppen.

Pensionisten er ifølge obduktionsrapporten også blevet slået og sparket i hovedet og på kroppen adskillige gange, ligesom han er blevet trampet på brystkassen.

Den brutale vold gav den 74-årige mand kraniebrud og indre blødninger i hjernen, og han døde af skaderne på hospitalet klokken 18.03 dagen efter overfaldet.

I den 74-åriges hjem på Bargumsvej i Tønder fandt politiet også den 34-årige mand. Han havde angiveligt været til en julefrokost på sin arbejdsplads i Tønder inden drabet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.