32 trampet ihjel i Indien under ceremoni

Mange blev væltet omkuld og mistede livet, da der gik panik i deltagere ved en religiøs fest.
Hinduerne fejrede fredag det godes sejr over det onde med den traditionelle afbrænding af dukker af dæmonen Ravana. Billedet er fra en ceremoni i udkanten af New Delhi. Dødsulykken fandt sted i delstaten Bihar.
Hinduerne fejrede fredag det godes sejr over det onde med den traditionelle afbrænding af dukker af dæmonen Ravana. Billedet er fra en ceremoni i udkanten af New Delhi. Dødsulykken fandt sted i delstaten Bihar. Foto: Altaf Qadri/AP

Mindst 32 mennesker er fredag blevet trampet ihjel under en religiøs ceremoni i den indiske delstat Bihar.

En stor menneskemængde var samlet på et udendørs areal i delstatshovedstaden Patna for afbrænding af gudebilleder. Da deltagerne var ved at forlade stedet ved afslutningen af ceremonien, udbrød der tilsyneladende panik, og mange mennesker blev væltet omkuld.

Det kostede over 30 mennesker livet, da de blev trampet ihjel.

Hovedparten af de dræbte er kvinder. Der er også enkelte børn blandt ofrene. Mindst 15 sårede er bragt til hospitalet.

Et vidne siger til tv-stationer, at belysningen var mangelfuld, da ceremonien sluttede ved skumringstid. Der var kun få politifolk til stede på pladsen, og folk havde svært ved at komme væk fra stedet, fordi der var opstillet salgsboder ved mange af udgangene.

Andre deltagere har fortalt politiet, at der var rygter om, at en elektrisk ledning var faldet ned på jorden, og det fik mange til at søge mod udgangene, så der opstod trængsel. På tv-billeder ses sko, håndtasker og andre genstande strøet over området.

Dødsulykker i forbindelse med religiøse ceremonier forekommer fra tid til anden i Indien, når store menneskemængder samles til arrangementer på områder, der er for små og ikke har de nødvendige faciliteter.

I 2008 mistede næsten 300 mennesker livet eller kom til skade ved en hindufestival i den vestlige del af Indien.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.