32-årig skal to et halvt år i fængsel for trafikdrab

Familiefar mistede livet sidste år, da en mand under påvirkning af amfetamin tørnede ind i ham med en varebil.
En 32-årig mand var påvirket af amfetamin, da han sidste år påkørte og dræbte en 36-årig mand. Det koster ham nu to et halvt års fængsel. Arkivfoto.
En 32-årig mand var påvirket af amfetamin, da han sidste år påkørte og dræbte en 36-årig mand. Det koster ham nu to et halvt års fængsel. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En 32-årig mand er mandag ved Retten i Holstebro blevet idømt to et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab, da han i juli sidste år påkørte og dræbte en 36-årig familiefar.

Ulykken skete en tidlig morgen, da den 36-årige bliver ramt af en modkørende varebil.

Den dømte Stefan Hjorth Larsen tørnede ind i den modkørende bil, da han i varebilen, der var stjålet, trak ud for at overhale en forankørende bil. Det skete, efter at han havde kørt om kap med en kammerat på en ligeledes stjålen motorcykel.

Det er under sagen kommet frem, at den nu dømte var påvirket af amfetamin. Han er to gange tidligere blevet grebet i narkokørsel, oplyser senioranklager Jens Laurberg fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

Anklagemyndigheden havde krævet mellem to et halvt og tre års fængsel.

Men retten endte på to et halvt års fængsel. Desuden mister den 32-årige kørekortet i 10 år. Endelig skal han betale en erstatning på 2,3 millioner kroner til den dræbte mands familie.

Manden valgte at modtage dommen, oplyser anklageren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.