30.000 voksne og 35.000 børn rammes af kontanthjælpsloft

Se her, hvem der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft og hvordan.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde tidligere denne uge, at man med reformen ønsker et system, hvor det at arbejde lidt, frem for at lade være, gør en positiv forskel. 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde tidligere denne uge, at man med reformen ønsker et system, hvor det at arbejde lidt, frem for at lade være, gør en positiv forskel.  Foto: SCANPIX arkiv

30.000 voksne og næsten 35.000 børn vil mærke følgerne af, at det omdiskuterede kontanthjælpsloft i dag efter al sandsynlighed vedtages.

Lige nu tredjebehandles regeringens forslag om loftet i Folketingssalen. Og efter alt at dømme bliver det vedtaget af et snævert flertal i blå blok.

Hele den røde blok samt en lang række organisationer har prøvet at bremse kontanthjælpsloftet. Blandet andet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), hvor analysechef Jonas Schytz Juul med baggrund i regeringens egne tal om loftets konsekvenser siger:

- Når man samler det fakta, regeringen har fremlagt om kontanthjælpsloftet, danner der sig et meget tydeligt billede. Mens jobeffekterne næsten ikke er til at få øje på, så vil de 30.000 voksne og næsten 35.000 børn der rammes af loftet opleve store tab.

Jonas Schytz Juul tolker de nye regler som en ren afklapsning af folk på kontanthjælp:

- Når regeringens nyeste opgørelser viser, at de fleste der rammes af loftet ikke er jobparate og loftet heller ikke hjælper de få personer, der har den mindste gevinst ved at arbejde, så ligner det mest af alt en straffeaktion mod kontanthjælpsmodtagere uden særlige jobeffekter, siger han.

I grafikken nedenfor kan du se, hvilke effekter loftet har, hvem der rammes og hvordan.

Tallene er officielle og samlet ind af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fra en række ministerier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.