300 ansatte i uvished: Borgmester vil have plan

De 300 ansatte, der arbejder på OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby, skal have afklaret deres situation, siger Aalborgs borgmester.
Hvor går vi hen? 300 medarbejdere i OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby ved ikke, hvad der skal ske. Billedet her er fra skibet OW Aalborg, der ligger til land ved København. Skibet er en flydende tankstation med fokus på off-shore tankning af store skibe.
Hvor går vi hen? 300 medarbejdere i OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby ved ikke, hvad der skal ske. Billedet her er fra skibet OW Aalborg, der ligger til land ved København. Skibet er en flydende tankstation med fokus på off-shore tankning af store skibe. Scanpix, arkiv

Straks efter det nordjyske olieselskabs OW Bunkers konkursbegæring fredag aftes er man i Aalborg ved at lave en plan for, hvordan man bedst hjælper de omkring 300 medarbejdere, der arbejder på virksomhedens hovedkvarter i Nørresundby.

Det oplyser DR Nordjylland.

- Vi skal fra flere sider være klar til at hjælpe og handle, når situationen kræver det, siger Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Han satte lørdag sine embedsfolk i gang med at kulegrave og analysere situationen.

Det sker forud for et møde med toppolitikerne i Magistraten på mandag.

- For jeg er jeg overbevist om, at de højt kvalificerede medarbejdere på OW bunker kan bruges til meget andet her i området, hvis de mister deres arbejde, som meget tyder på, siger Thomas Kastrup Larsen til DR Nordjylland.

Han henviser til, at det nok skal lykkedes et godt stykke hen ad vejen.

- Vi har prøvet noget lignende, da Samsung lukkedes en udviklingsafdeling i Nørresundby. Det kom der blandt andet en stribe nye virksomheder ud af, siger han.

Der er efter konkursbegæringen ikke kommet nogen officiel udmelding fra ledelsen af den store olievirksomhed OW Bunker om, hvad der skal ske med virksomhedens ansatte.

OW Bunkers tab løber op i omkring 1,6 milliarder kroner og 20.000 små og store aktionærer mister deres penge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.