30 af 38 dræbte på stranden i Tunesien var briter

Tunesien har nu identificeret alle 38 dødsofre fra fredagens massakre på en strand. Langt de fleste er briter.
Indbyggere i kystbyen Sousse lægger blomster ved den strand, hvor en bevæbnet mand skød og dræbte 38 i fredags.
Indbyggere i kystbyen Sousse lægger blomster ved den strand, hvor en bevæbnet mand skød og dræbte 38 i fredags. Foto: Abdeljalil Bounhar/AP

Samtlige de 38 mennesker, der blev mejet ned af en bevæbnet mand på en strand i byen Sousse i Tunesien fredag, er nu identificeret.

Det oplyser Tunesiens sundhedsministerium.

- Alle de dræbte er identificeret. Blandt dem er 30 briter, siger lederen af ministeriets afdeling for akuttjenester, Naoufel Somrani.

De øvrige ofre er tre irere, to tyskere, og en fra Belgien, Portugal og Rusland.

Onsdag blev otte af de dræbte briter fløjet hjem til Storbritannien, og i de kommende dage sendes de øvrige ofre hjem for at blive begravet.

De 25 britiske turister, der blev såret ved skyderiet, er allerede fløjet hjem.

Det var den 23-årige studerende Seifeddine Rezgui, der fredag tog til stranden i Port El Kantaoui, hvor han skød omkring sig med et kalasjnikov maskingevær, han havde skjult i en parasol.

Ikke siden bombeangrebene i London i juli 2005 er så mange briter blevet dræbt i et enkelt angreb.

Premierminister David Cameron har sagt, at han støtter en grundig undersøgelse af det blodige angreb på den tunesiske strand. Han siger ligeledes, at der bør komme "en reaktion, både herhjemme og i udlandet" på den voldelige islamisme.

Britisk politi har sendt retsmedicinere til Tunesien for at hjælpe med at identificere de omkomne og deltage i den øvrige efterforskning af angrebet.

Den blodige begivenhed rammer Tunesiens turistindustri hårdt.

I weekenden blev omkring 4000 skræmte turister evakueret fra det nordafrikanske land, og yderligere 1900 ventes at rejse hjem i de kommende dage.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.