30-årig fængslet for knivdrab på bosted

I et grundlovsforhør har 30-årig mand erkendt, at han stak kvindelig ansat med kniv, oplyser anklager.
En 30-årig mandlig beboer på bostedet Center Lindegården i Roskilde er ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag blevet varetægtsfængslet for at stikke en kvindelig medarbejder på bostedet ihjel med en kniv. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og desuden mentalundersøges.
En 30-årig mandlig beboer på bostedet Center Lindegården i Roskilde er ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag blevet varetægtsfængslet for at stikke en kvindelig medarbejder på bostedet ihjel med en kniv. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og desuden mentalundersøges. Foto: Meyer Kenneth/Polfoto

En 30-årig mandlig beboer på et bosted på Center Lindegården i Roskilde har i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag erkendt, at han fredag aften stak en kvindelig sosu-assistent på bostedet med en kniv.

Det oplyser senioranklager Kristian Kirk, Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 57-årige Vivi Nielsen døde af knivstikket, og manden er blevet sigtet for drab.

- Han har ikke erkendt drab, men han vedgår, at han har stukket hende med en kniv. siger Kristian Kirk.

Den 30-årige er blevet varetægtsfængslet indtil 14. april. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og desuden mentalundersøges.

Overfaldet skete fredag aften ved 20-tiden i et medicinrum på bostedet. Kvinden blev stukket én gang med en kniv. Hun blev indlagt på sygehus, men lægerne kunne ikke redde hendes liv.

- Vi har ikke øjenvidner, men vi har overvågning, hvor man ser ham gå ind, og vi har fundet kniven i området. Han har forklaret, at han var derinde, at det er den kniv, og at han stak og ramte hende i ryggen, siger anklageren.

Ifølge Kristian Kirk var der ikke nogen forudgående konflikt mellem den 30-årige og hans offer og dermed ikke noget egentligt motiv til knivstikkeriet.

Den 30-årige har i retten forklaret, at det var en indskydelse på grund af nogle stemmer i hans hoved.

Statsforvaltningen i Københavns Kommune, som driver Center Lindegården, har oplyst, at personalet på stedet for et par dage siden opdagede, at den 30-årige var i besiddelse af en kniv. Derfor kontaktede personalet politiet.

Kniven var ikke en af bostedets egne, men derimod en kniv som den mandlige beboer havde anskaffet sig udefra.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter lørdag, at politiet onsdag fik en anmeldelse fra Lindegården om, at den 30-årige gik rundt med en kniv på institutionens fællesarealer.

- Da han tidligere havde truet med en kniv, ønskede personalet, at politiet hjalp med at tage kniven fra ham, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Politiet var på stedet onsdag omkring klokken 16.30. Det lykkedes ikke politiet at finde kniven ved den lejlighed, hedder det videre.

Ifølge ekstrabladet.dk har den 30-årige fortalt i retten, at kniven var stjålet hos en isenkræmmer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.