3 tips til en sprød andesteg
Få den perfekte andesteg juleaften med disse tre gode råd.
Få den perfekte, lækre juleand.
Få den perfekte, lækre juleand. Colourbox


FEMINA, Aller Media

Andesteg hører julen til. Og juleaften er det vigtigt at andestegen er helt perfekt. Med disse 3 simple råd kan du imponere familie og venner med sprød andesteg juleaften. Kogebogsforfatter Marianne Kastberg guider dig.

Hvis ikke skindet på din andesteg er sprødt, når stegetiden er ved at være gået, så gør sådan:
Tag din andesteg ud af ovnen. Læg alufolie i bunden af ovnen (for at mindske svineriet), og skru op til maks. varme, fx. 250 grader.
Sæt anden på en rist, og sæt den i ovnen igen, når makstemperaturen er nået. Hold øje med andestegen - i løbet af nogle minutter begynder det at syde og boble under skindet, og nu bliver det sprødt. Lad anden hvile utildækket i ca. 20 minutter inden udskæring - dækker du den til, mister skindet sprødheden.

Sådan laver du den perfekte flæskesteg. Se hvordan på Femina.dk.

Hvis du ikke kan have to ænder i ovnen på en gang, så gør sådan:
Man kan enten intervalstege ænderne eller stege den ene andesteg den 23. december. Intervalstegning betyder, at ænderne er i ovnen på skift. Dvs. du gør ænderne klar og steger dem lidt ad gangen - lad dem skiftes til at være 1 time inde og 1 time ude af ovnen. Stegetiden er kortere ved intervalstegning, beregn ca. 30 minutter pr. kilo.
Den anden løsning er at den ene andesteg dagen i forvejen. Det er i øvrigt meget nemmere at skære en kold and ud end en, der er helt varm. Hvis du steger anden dagen før, så giv den 20 minutter mindre end ellers. Skær den kolde and ud, og fordel stykkerne i en bradepande sammen med æble/sveskefyldet med skindsiden opad. Pensl med smeltet smør, og varm dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Her er opskriften på en lækker langtidsstegt and. Få den på Søndag.dk.

Hvis du vil af med andefedtet fra din andesteg, så hæld det ikke bare ud i vasken.
Det kan sætte sig fast og tilstoppe ledningerne i afløbet. Hæld i stedet andefedtet i en brugt mælkekarton, luk til med en kontorclips, og smid det i skraldespanden. Hvis du vil bruge andefedtet, så prøv at putte et par skefulde af det i rødkålen. Resten af andefedtet kan gemmes i køleskabet.
Det er godt at stege kartofler eller rodfrugter i og meget lækkert at smøre bagekartofler ind i, inden de kommes i ovnen.

Se på Femina.dk, hvordan du ellers kan bruge julens kirsebærsauce.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.