3 madvarer du spiser forkert
Køb din kartoffel i en lilla variant, damp broccolien og pres hvidløget.


Det er naturligvis sundt at spise broccoli, kartofler og hvidløg – men det er ikke nok bare at købe og tilberede det. Det har nemlig en betydning, hvilken type man køber, hvordan den tilberedes, og hvad den krydres med.

Kristin Kirkpatrick, der er diætist ved Cleveland Clinic Wellness Institute, giver her på baggrund af forskning nogle tips til, hvordan man fremmer de gode egenskaber i følgende tre madvarer:

Broccoli

Det er rigtig sundt at spise broccoli, og der findes læssevis af fordele for kroppen ved at indtage den grønne spise. Den kan bl.a. forebygge kræftformer som brystkræft og hudkræft, skriver Huffington Post.

Men det har faktisk en betydning for sundheden, hvordan den tilberedes. At dampe broccolien er nemlig den eneste tilberedningsmetode, som sikrer alle broccoliens gode vitaminer og mineraler, og det er faktisk med til at forbedre nogle af de kræftbekæmpende egenskaber. At koge og stege den skulle umiddelbart være de to metoder, der er værst i forhold til at bevare de sunde egenskaber, viser en undersøgelse.

En anden undersøgelse har peget på, at man skal krydre broccolien med en stærk ingrediens. Det skulle også være med til at styrke de kræftbekæmpende egenskaber i broccolien.

Vil du fortsætte i det sunde spor? På Madogbolig.dk får du 10 opskrifter på sprøde og lækre salater

 

Kartofler

Hvis du tror, at du høster alle de gode fordele ved kartofler, når du spiser de hvide af slagsen, må du tro om igen. En undersøgelse har nemlig slået fast, at den lilla kartoffel har de sundeste fordele. Den virker positivt mod et for højt blodtryk og kan mindske risikoen for at få kræft. Den har også et langt højere indhold af polyfenoler – som er en gruppe af antioxidanter – og har desuden en positiv effekt på blodsukkeret.

>> Bliv ven med Vi Elsker Mad på Facebook - hvis du vl vide mere om hvad du spiser

Hvidløg

Skærer du hvidløget i tynde skiver, inden det bruges i en ret, bør du faktisk tilberede det på en anden måde. Det skal nemlig presses og have lov til at ’hvile’ i 10 minutter, før man bruger det. På denne måde frigiver hvidløget nemlig et enzym kaldet allicin, som kan mindske risikoen for at blive ramt af hjertekarsygdomme.

 

Her er opskriften på, hvordan du med kost og motion kan få flad mave nu. Læs den på Elle.dk

 

Mia Scheelsbeck, Traffic center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.