29-årig mand skal i fængsel for trusler mod Mai Mercado

Folketingsmedlem Mai Mercado (K) blev i juni truet af en mand på Facebook. Manden skal nu i fængsel.
En 29-årig mand er blevet fængslet for trusler mod folketingsmedlem Mai Mercado (K). Her ses hun til De Konservatives valgaften på Jazzhouse i juni sidste år.
En 29-årig mand er blevet fængslet for trusler mod folketingsmedlem Mai Mercado (K). Her ses hun til De Konservatives valgaften på Jazzhouse i juni sidste år. Foto: Janus Engel/Polfoto

En 29-årig mand er fredag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel af Retten i Sønderborg for trusler og vidnetrusler mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

Det oplyser Pernille Bach Pedersen, der er sagens anklager.

Manden, der er fra Haderslev, modtog dommen. Han blev kendt skyldig i tre ud af fire forhold om trusler og vidnetrusler.

Pernille Bach Pedersen, der havde krævet en fængselsstraf på seks måneder, er tilfreds med dommen.

- Retten lagde vægt på, at det var grove trusler. Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at det er noget, der bliver set på med stor alvor - også når man truer via et medie som Facebook, siger hun.

Det var i juni i år, at den 29-årige mand truede politikeren på Facebook. Det gjorde han, efter at hun hyldede politiets rydning af Pusher Street i Christiania.

- Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV2 NEWS kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it, skrev politikeren på sin Facebook-profil.

Den 29-årige mand har tidligere ifølge JydskeVestkysten sagt i retten, at han følte, at Mercado hånede folk, der røg hash.

- Jeg har meget gavn af at ryge hash, for jeg har adhd, sagde den sigtede ifølge avisen.

Han skrev derfor en række kommentarer til Mercados opslag, der ifølge JydskeVestkysten rummede følgende udsagn:

"Du leger med dit og dit barns liv" og "Jeg kan godt forstå, hvis nogen vil stikke en kniv i dig og din baby" samt "Jeg ville fryde mig, hvis Mai Mercados baby mister livet".

Det fik en anden Facebook-bruger til at anmelde sagen til politiet, der mødte op hos manden. Efter politiets besøg truede den 29-årige mand igen politikeren.

- Politiet er lige kommet og har sigtet mig. Hvis det får konsekvenser for mig, får det også konsekvenser for dig - det er ikke en trussel, men en garanti, lød det.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.