28 grader! Vejrprognosen for juni er klar

Glem alt om valgprognoser. Vejrprognoser er meget sjovere ...
Under hedebølgen i 2013 blev der guffet masser af is på Amager Strand. Forhåbentlig kommer anledningen snart igen.
Under hedebølgen i 2013 blev der guffet masser af is på Amager Strand. Forhåbentlig kommer anledningen snart igen. Foto: SCANPIX arkiv

I går kom det frem, at den første uge af juni bliver betydeligt varmere end den møgkedelige maj. Men der er mere godt nyt om vejret til danskerne. Store dele af juni ser nemlig ud til at byde på sol og masser af varme, skriver DMI i sin månedsprognose.

"Vi kan se frem til et markant vejrskifte af mere sommerlig karakter i starten af juni. Vi får en periode på to måske tre uger med højtrykspræget vejr og sommerlige temperaturer," lyder det glade budskab fra meteorologerne.

Valgkampen bliver med andre ord en hed affære for politikerne, der gør klogt i at pakke sommertøjet ned i kufferten, før de drager på valgkamp. For når den sidste uge er maj er slut (her er vejret ikke noget skrive hjem om), ja, så stiger temperaturen bogstaveligt talt.

Uge 23 - nu ligner det noget

I uge 23, der begynder mandag 1. juni varsler DMI først regn - men derefter tager solen over. Varmere luft strømmer op over os fra sydvest og fra midten af ugen kan temperaturen sandsynligvis nå de 20 grader.

Hen mod weekenden 6.-7. juni kan vi få dagtemperaturer på op mellem 20 og 25 grader og nattemperaturer mellem 10 og 15 grader. Dog forventes der betydeligt lavere temperaturer langs kyster med pålandsvind pga. den lave havtemperatur, der endnu befinder sig omkring 12-13 grader.

Uge 24 - juhuuu!

I uge 24 er det ikke kun det kommende valg, der vil give folketingskandidaterne sved på panden. Vi får højtryk og stabilt, sommerligt vejr.

Det er lidt usikkert, hvor højtrykket placerer sig, men det vil sandsynligvis være nord eller nordøst for landet. Dette medfører ifølge DMI en "varm, østlig strømning," og vi kan forvente varmt og solrigt vejr.

Der vil være fine chancer for nogle dage med sommertemperaturer op omkring 25 grader - lokalt måske endda op til de 28 grader. Vinden vil mest være svag til jævn omkring øst – og ofte med mulighed for søbrise langs kysterne.

Efterhånden svækkes højtrykket sandsynligvis en del, og mod slutningen af ugen kan regn- eller tordenbyger nå Danmark fra syd eller sydvest.

Uge 25 og 26 - nu bli'r det ustabilt

Prognosen for de sidste uger af juni er mere usikker, skriver DMI. Men øv, der ses desværre en tendens til mere ustabilt vejr. Højtrykket ser ud til at flytte sig noget mod nordøst, mens mindre lavtryk med regn eller byger kan nå landet sydfra. Det mere ustabile vejr kan få temperaturen til at falde til mellem 15 og 20 grader.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.