22 kvæstet i brand på tysk asylcenter

Tysk politi vil ikke udelukke, at brand på asylcenter i Hessen tidligt onsdag morgen kan være påsat.
Tyskland har inden for det seneste halvandet år oplevet mange brande i bygninger, der huser eller efter planen skal huse asylansøgere. Her er det en tidligere gymnastiksal i byen Nauen, der er stukket i brand i august 2015. (Arkivfoto)
Tyskland har inden for det seneste halvandet år oplevet mange brande i bygninger, der huser eller efter planen skal huse asylansøgere. Her er det en tidligere gymnastiksal i byen Nauen, der er stukket i brand i august 2015. (Arkivfoto) Foto: Nestor Bachmann/AP

22 mennesker er kvæstet i forbindelse med en brand på et asylcenter i delstaten Hessen i Tyskland.

Branden brød ud tidligt onsdag morgen. Den opstod i kælderen i asylcentret, der ligger i byen Witzenhausen, oplyser tysk politi.

Det er endnu uklart, hvordan branden begyndte, men politiet udelukker ikke, at den kan være påsat.

De i alt 23 mennesker, der bor i bygningen, formåede at komme ud, men 22 af dem har indåndet røg fra branden.

Omkring 1,1 millioner flygtninge og migranter rejste til Tyskland i løbet af sidste år, hvor forbundskansler Angela Merkel talte for, at Tyskland skulle tage imod sin del af de mange migranter og asylansøgere, der søgte mod Europa.

Men en stor del af den tyske befolkning er skeptisk over for Merkels flygtningepolitik, og ved flere tilfælde har der vist sig at være en fjendtlig stemning mod de nyankomne.

Det viser sig især ved, at antallet af påsatte brande mod asylcentre over hele Tyskland er steget støt i løbet af de seneste 18 måneder.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.