22-årige Pernille: Det er kvindens eget ansvar at kvalificere sig til en lederstilling

Det er kvindernes eget ansvar at kvalificere sig til en lederstilling, skriver 22-årige Pernille Buch, som er studerende og medlem af Liberal Alliance.
"Det er kvindens eget ansvar at kvalificere sig til en lederstilling," skriver Pernille Boch. 
"Det er kvindens eget ansvar at kvalificere sig til en lederstilling," skriver Pernille Boch.  Foto: Privat

"Erhvervslivets kvinder er både stærke, kloge og proaktive nok til at vinde lederstillingerne over for deres mandlige kollegaer helt uden hjælp." 

Sådan skriver 22-årige Pernille Buch i et debatindlæg i Politiken.

Pernille Buch, der er medlem af Liberal Alliance og til daglig læser virksomhedskommunikation på SDU, sammenligner blandt andet måltal for kvinder i virksomhedsledelse med da hun gik i folkeskole, og pigemål i fodbold talte dobbelt så meget som drengenes.  

Reglen var til for at pigernes chance for at vinde var ligestillet med drengenes. Men den kommunikerede inddirekte, at piger var dårlige til fodbold, skriver hun blandt andet. 

LA vil skrotte ligestillingsmål 

Debatindlægget kommer, efter Liberal Alliance har forslået at skrotte måltal, der skal fremme kvinders position i virksomhedsledelser, som den forrige regering indførte. Forslaget har mødt voldsom kritik af blandt andet erhvervskvinden Stine Bosse, der mener, at måltal er nødvendige for at ligestille kønnene.

Men Pernille Buch mener ikke, at der skal være specifikke mål for kvinder.

"Det er kvindens eget ansvar at kvalificere sig til en lederstilling. I folkeskolen var jeg elendig til sport og fandt det kun rimeligt, at jeg nogle gange måtte tabe til drengene i idræt. Jeg vidste, at hvis jeg skulle vinde hver gang, måtte jeg gå til fodbold i stedet for ridning" skriver hun. 

Kvinders egen skyld 

Ifølge blandt andet Enhedslisten og Stine Bosse er man nødt til at kigge på, at der eksisterer nogle strukturelle forhold, der kan gøre det sværere for kvinder end for mænd at nå topposter.

Danske kvinder halter gevaldigt bagud, når det gælder kvinder i topjob, og Danmark ligger nummer 63 på FN's liste over andelen af kvinder i lederstillinger.

Men Pernille Boch afviser altså politisk indgriben og fastholder, at "de eneste, der kan spænde ben for kvinder i dag, er dem selv."

Læs hele debatindlægget her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.