2100 pædagoger efteruddannes: Skal rustes til nye opgaver

Kommunernes interesse for uddannelsesprojekt har været så enorm, at endnu flere pædagoger skal efteruddannes.
Flere pædagoger skal rustes til deres nye opgaver i folkeskolen med efteruddannelse.
Flere pædagoger skal rustes til deres nye opgaver i folkeskolen med efteruddannelse. Foto: Scanpix/arkiv

2100 pædagoger skal nu efteruddannes, så de er rustet til deres nye opgaver i folkeskolen.

Projektet er et samarbejde mellem KL og Bupl. Planen var at sende 1800 pædagoger afsted, men siden hen har interessen været så stor, at endnu flere pædagoger nu skal efteruddannes.

- Skolereformen har betydet, at der i dag er 15.000 pædagoger i skolen. Derfor er det fornuftigt med mere efteruddannelse, så pædagogerne bedre kan bruge og udfordre deres nye rammer - til gavn for børnene, siger formanden for Bupl, Elisa Bergman.

Hele 49 kommuner havde ved sidste frist i foråret 2016 ansøgt om at få 2600 pædagoger med på de hold, der begynder i løbet af de kommende to år på landets seks regionale professionshøjskoler.

Formanden for KL's Børne- og Kulturudvalg, Anna Mee Allerslev, ville gerne kunne imødekomme alle ansøgningerne fra landets kommuner.

- Interessen har været overvældende, og det viser tydeligt, at vi har ramt plet i forhold til kommunerne og skolernes behov for at ruste pædagogerne til at arbejde i folkeskolen og sikre dem de rette kompetencer til at løfte deres nye opgaver i skolen, siger hun.

Også Elisa Bergmann er glad for, at kommunerne nu i endnu højere grad vil gøre brug af pædagogernes kompetencer i skolen.

- Det er ingen hemmelighed, at reformen har været en stor omvæltning for mange pædagoger, hvor kommuner og skoleledere har haft travlt med at implementere andre dele af skolereformen, siger formanden for Bupl.

Hun fortæller, at pædagogerne blandt andet skal efteruddannes i, hvordan lærer og pædagoger samarbejder på tværs.

- Uddannelsesprojektet handler om, at man skal bidrage til de fælles mål, for det samarbejde man har i folkeskolen for at understøtte børns trivsel, udvikling og læring bedst muligt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.