21 forlovelsesgæster omkommet i bådulykke på Nilen

Kaptajn på fragtskib, der onsdag kolliderede med en båd på Nilen nord for Kairo, er blevet anholdt.
Egyptere samlet ved Nilens bred natten til torsdag for at lede efter ofre for ulykken, hvor 21 meldes omkommet.
Egyptere samlet ved Nilens bred natten til torsdag for at lede efter ofre for ulykken, hvor 21 meldes omkommet. Foto: Amr Nabil/AP

Mindst 21 mennesker, der deltog i en forlovelsesfest om bord på et skib på Nilen nord for Kairo, er omkommet efter en skibskollision onsdag aften.

Yderligere seks var torsdag morgen fortsat ikke fundet, mens fem er reddet i land i live.

Skibet med forlovelsesfesten blev ramt af et fragtskib, oplyser de egyptiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men kaptajnen og den næstkommanderende på fragtskibet er blevet anholdt, siger kilder i politiet.

Det var familie og venner til et ungt par, der havde hyret skibet og inviteret gæster for at fejre de unges forlovelse. Det er endnu ikke klart, om det unge par er blandt de omkomne.

Der befandt sig en del børn om bord på skibet, tilføjer sikkerhedskilder. Mindst to af de døde er børn.

Skibsulykker er ikke sjældne på Nilen og ud for Egyptens kyst. Særligt i forbindelse med Eid-festen, der markerer afslutningen på ramadanen, er der trængsel på Nilen, hvor mange fejrer Eid med en sejltur.

Den hidtil værste skibsulykke i Egypten fandt sted i februar 2006, da en egyptisk færge sank i Det Røde Hav. 1034 ud af de omkring 1400 mennesker om bord druknede.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.