21-årige Line fra Køge får sjælden medalje af dronningen

Line Blichfeldt Jensen fra Køge hyldes af Margrethe for sit heltemod.
Line oplevede kæntringsulykken i Præstø på egen krop. Hun kom som den første i land og slog hurtigt alarm, så hjælpen kunne komme frem til de øvrige forulykkede.
Line oplevede kæntringsulykken i Præstø på egen krop. Hun kom som den første i land og slog hurtigt alarm, så hjælpen kunne komme frem til de øvrige forulykkede. Foto: SCANPIX arkiv

21-årige Line Blichfeldt Jensen fra Køge modtager Dronningens Medalje for Ædel Daad for sin heltemodige indsats i forbindelse med Præstø-tragedien 11. februar 2011, skriver DAGBLADET Køge.

Line Blichfeldt Jensen udmærkede sig på dagen ved at komme først i land efter kæntringsulykken og slå alarm, så hjælpen kunne komme frem til de 12 øvrige elever og to lærere, som befandt sig i det iskolde vand. En lærer omkom ved ulykken, ligesom flere elever fik store og varige skader.

- Hun siger jo selv, at det bare var sådan, at alle ville gøre, og derfor kan hun ikke helt forstå, at hun skal hyldes som en helt, siger Hanne Blichfeldt Jensen, der er mor til medalje-modtageren og selv bor i Køge.

Hun fortæller, at Line i dag er kommet sig godt efter ulykken.

- Men når hun nu får en medalje, genopliver det også nogle meget svære år, og det er også hårdt. Alligevel er der ingen tvivl om, at det her nok er noget af det største, hun kommer ud for i sit liv, og hun er, ligesom jeg, dybt beæret, siger Hanne Blichfeldt Jensen til DAGBLADET Køge.

Fortjenstmedaljen er stiftet i 1793, og den er kun uddelt fire gange tidligere i Dronning Margrethes regeringstid siden 1972.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.