21-årige Emilie: Hvis SU-nedskæringerne går igennem, kan jeg ikke studere

Den DTU-studerende Emilie Birck Larsen er taget til demonstration mod regeringens planlagte besparelse på SU og uddannelse, fordi hun frygter konsekvenserne.
Henter afspiller ...
- Hvis jeg ikke får samme mængde i SU, bliver jeg enten nød til at arbejde sort, bo i et telt, eller stoppe med at tage en uddannelse, siger 21-årige Emilie Birck Larsen. Foto: Avisen.dk

Af Zacharias Brogaard Munkemose, praktikant fra Ørestads Gymnasium

43.000 mennesker har i dag været på gaden for at demonstrere i København, Århus, Odense og Aalborg.

Det sker i protest mod regeringens planer om nedskæringer i uddannelsessystemet og på SU’en.

Den DTU-studerende Emilie Birck Larsen på 21 år er en af dem, som kommer til at blive ramt af disse nedskæringer, og hun står derfor i dag ude i kulden for at give sin mening til kende.

Hun er her specifikt for at være sikker på, at den SU hun får nu, forbliver den samme i resten af hendes studietid. Regeringen vil nemlig med sin kommende 2025-plan sænke SU’en. Emilie Birck Larsen mener, at det i sidste ende vil komme til at påvirke hende selv og hendes medstuderende negativt.

- Jeg er med i dag, på grund af de nedskæringer på SU’en som regeringen har tænkt sig at lave. Jeg bruger al min SU på min bolig. Hvis jeg ikke får samme mængde i SU, bliver jeg enten nødt til at arbejde sort, bo i et telt, eller stoppe med at tage en uddannelse. Jeg kan ikke flytte hjem til mine forældre, da de bor to timer væk, og det ville ikke være gennemførligt, siger hun.

Regeringens besparelser går dog ikke kun ud på at skære ned på SU’en men også på uddannelsessystemet generelt. Regeringen vil i alt spare 8,7 milliarder kroner på uddannelse frem mod 2019.

- På min uddannelse betyder nedskæringerne, at vi har råd til færre hjælpelærere, færre spændende kurser. Man kan allerede mærke det nu, da der er mindre lærere, og derfor også færre forelæsninger. Jeg synes, det er ærgerligt, at der bliver sparet på fremtidens arbejdskraft, siger Emilie Birck Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.