2014-finalist taber i første runde ved US Open

Japaneren Kei Nishikori led et overraskende nederlag til upåagtet franskmand i første runde af US Open.
Kei Nishikori er overraskende ude af US Open efter nederlag i første runde til Benoit Paire fra Frankrig.
Kei Nishikori er overraskende ude af US Open efter nederlag i første runde til Benoit Paire fra Frankrig. Foto: Charles Krupa/AP

Allerede i første runde af årets US Open indtraf en gedigen overraskelse, da den tabende finalist fra sidste års turnering, japaneren Kei Nishikori, blev dukket af franskmanden Benoit Paire.

Efter en skidt start, hvor Nishikori tabte første sæt, så det ud til, at han fik tingene under kontrol med sejre i sæt to og tre.

Det blev dog ikke tilfældet, og i stedet snuppede Benoit Paire en højst overraskende sejr over den fjerdeseedede japaner med cifrene 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (8-6), 6-4.

Det er blot tredje gang i 19 forsøg, det lykkes Paire at besejre en spiller fra verdensranglistens top-10.

Hos kvinderne kom der også en lille overraskelse, da den tidligere verdensetter, syvendeseedede Ana Ivanovic, tabte sin førsterunde kamp i tre sæt.

Modstanden var dog også hård i skikkelse af slovakken Dominika Cibulková, som sidste år var i finalen ved Australian Open og har været minimum i kvartfinalen i alle fire grand slam-turneringer.

Cibulková har døjet lidt med skader i 2015, hvorfor hun er useedet i US Open, men mod Ana Ivanovic viste hun noget af sit høje niveau.

Sejren endte med at lyde på 6-3, 3-6, 6-3.

Fjerdeseedede Caroline Wozniacki indleder US Open tirsdag mod Jamie Loeb fra USA - nummer 413 i verden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.