OK 2015

20.000 Coop-ansatte får mere i lønposen

Efter 10 måneders forhandlinger er HK Handel og Coop nået frem til en aftale om en ny overenskomst.
Den nye overenskomst omfatter foruden stigningen i mindstelønnen også højere tillæg for at arbejde på forskudt tid, bedre muligheder for uddannelse, og en fordobling af den såkaldte fritvalgskonto til 2 procent.
Den nye overenskomst omfatter foruden stigningen i mindstelønnen også højere tillæg for at arbejde på forskudt tid, bedre muligheder for uddannelse, og en fordobling af den såkaldte fritvalgskonto til 2 procent. Foto: Colourbox/free

Hen ved 20.000 ansatte i godt 400 butikker drevet af Coop kan se frem til en ekstra stor løncheck ved den kommende lønudbetaling.

Fagforbundet HK Handel har nemlig indgået en treårig aftale med Coop, der blandt andet indeholder en lønstigning på 794 kroner om måneden frem mod marts 2016.

Og da overenskomsten træder i kraft med tilbagevirkende kraft fra marts sidste år, kan de butiksansatte se frem til en betragtelig efterregulering.

Den nye overenskomst omfatter foruden stigningen i mindstelønnen også højere tillæg for at arbejde på forskudt tid, bedre muligheder for uddannelse og en fordobling af den såkaldte fritvalgskonto til to procent.

Samtidig har Coop forpligtet sig til at forsøge at skabe flere fuldtidsjob til de mange deltidsansatte i koncernen.

Forhandlingerne om den nye overenskomst endte med at vare 10 måneder.

- Det har været et meget langt forløb, fordi Coop lagde ud med at kræve forringelser og ville give medarbejderne mindre, end resten af butiksbranchen fik ved overenskomstforhandlingerne sidste år, forklarer Anne-Marie Helt, der er faglig sekretær for Coop-området.

Modviljen fra arbejdsgiversiden havde dog en bestemt årsag, forklarer Claus Eefsen, der er forhandlingschef i Coop.

- Det skyldtes, at de ansatte allerede var foran de øvrige overenskomster på en række områder, siger han.

Aftalen skal nu til afstemning blandt HK Handels medlemmer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.