200 slagterijobs reddet på Bornholm

Folketinget har i dag vedtaget en ny lov, som gør det muligt at redde de 200 stillinger, som Danish Crown ville nedlægge på Bornholm.
- Loven her er en vigtig brik, der nu er faldet på plads, siger Ole Wehlast, der er formand i Fødevareforbundet NNF
- Loven her er en vigtig brik, der nu er faldet på plads, siger Ole Wehlast, der er formand i Fødevareforbundet NNF Pressefoto/Danish Crown

Endelig kan de 200 fyringstruede slagteriarbejdere på Bornholm ånde lettet op.

Folketinget har i dag vedtaget en lov, der gør det muligt at oprette et såkaldt medarbejderinvesteringsselskab. Og det redder Danish Crown-slagteriet i Rønne, skriver nnf.dk.

Medarbejderne på Danish Crown i Rønne vedtog i juni en redningsplan, som gik ud på at oprette et medarbejderinvesteringsselskab, hvor de ansatte skyder en del af deres løn i en fælles investeringspulje.

Men planen afhang af, at politikerne vedtog en ny lov om medarbejderinvesteringsselskaber, og det har de så gjort i dag.

Lovforslaget er tidligere blevet kritiseret af flere fagforbund. Men I NNF, der organiserer slagteriarbejderne, er de godt tilfredse med loven.

- Det har været afgørende for os, at vi kunne finde en god aftale, som gør det muligt at sikre slagteriet i Rønne. Loven her er en vigtig brik, der nu er faldet på plads, siger Ole Wehlast, der er formand i Fødevareforbundet NNF, til nnf.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.