20-årige Nicolai: Jeg tjener mere end de fleste advokater

Gaming stormer frem i Danmark, og lige nu spiller flere unge danskere for nogle af verdens bedste hold, og de tjener styrtende med penge.
Der er penge at hente, hvis du er god til at spille computer. 
Der er penge at hente, hvis du er god til at spille computer.  FOTO: Scanpix

- Lønnen som professionel gamer er god, og den ligger generelt langt over, hvad folk forventer, at man kan tjene på at spille computer. Min løn er lige nu bedre end de fleste advokaters. Jeg vil dog ikke ud med det konkrete tal, siger den 20-årige Nicolai Reedtz til Jyllands Posten, der har besøgt Danmarks største gamer-event, Net party.

Her var nogle af verdens og Danmarks bedste gamere samlet, og for de fleste af spillerne er det at spille computer ikke længere en hobby, men en professionel sport de kan tjene penge på.

Her i Danmark er særligt fem mænd med i den helt store liga. Andreas Højsleth, Finn Andersen, Nicolai Reedtz, Peter Rasmussen og René Borg er fuldtids-professionelle gamere hos den amerikanske organisation Team SoloMidi.

De lever godt af det, der tidligere blot var en hobby. De spiller skyde-spillet Counter-Strike Go og er blandt de bedste hold i verden.

Det kan betale sig at sidde foran skærmen

Det er de færreste almindelig mennesker, der kan forestille sig hvor populær og hvor mange penge, der er i at være gamer.

Men i både USA og Kina er det ganske almindeligt, at store firmaer indenfor it investerer millioner af kroner for at have et godt hold tilknyttet.

Sådan et hold tilhører Nicolai Reedtz, og han fortæller, at ikke alle forstår, hvad han laver. Han har gået på gymnasium på sportscollage-linjen på Campus Vejle, og her skulle de klassiske atleter og sportsfolk lige vænne sig til, at han faktisk dyrkede en sport.

Men da det gik op for dem, at han spillede for et af verdens bedste hold, var der ikke nær så mange spørgsmåltegn. Det kræver da også en del træning at holde sig på toppen. Nicolai Reedtz har spillet, siden han var syv, og han træner godt seks timer hver dag - plus tuneringer i weekenden.

Et fænomen i fart

Andreas Lieberot, ph.d i spil-psykologi fra Århus Universitet, forklarer, at gaming er en sport, vi vil se meget mere til i fremtiden. Den vil blive mere anerkendt og faktisk er Danmark allerede nu godt med fremme.

- Gaming er gået fra at være en nichekultur, der var forbeholdt ”nørder og stonerne” til at være en megakultur. Lavinen, den ruller, siger Andreas Lieberot og fortsætter:

- Vi kommer til at se en markant tilstrømning af både atleter og sponsorer i fremtiden, vurderer han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.