20-årig sigtet for skud mod betjente i Ferguson

En ung mand tilstår at være involveret i nedskydning af to politibetjente i Ferguson tidligere på ugen.
En af de to betjente, der blev skudt sent onsdag aften, bæres ind i en ambulance. Søndag sigtede anklageren i St. Louis en 20-årig mand for at have affyret skuddene.
En af de to betjente, der blev skudt sent onsdag aften, bæres ind i en ambulance. Søndag sigtede anklageren i St. Louis en 20-årig mand for at have affyret skuddene. Foto: Laurie Skrivan/AP

Anklagemyndigheden i St. Louis i den amerikanske stat Missouri har rejst sigtelse mod en 20-årig mand for at have skudt og såret to betjente ved en demonstration i byen Ferguson tidligere på ugen.

Manden har tilstået, at han affyrede skuddene, oplyser anklager Robert McCulloch på en pressekonference.

- Han har erkendt at have deltaget i at affyre skuddene, lyder det fra anklageren.

Den anholdte mand er fra Ferguson-området og havde tidligere på aftenen deltaget i den demonstration, som endte med skyderi mod de to politifolk.

Den 20-årige menes at have affyret skuddene fra en bil, men det er muligt, at han forsøgte at ramme nogle andre end de to betjente, som blev såret ved episoden, siger anklageren.

- Det er ikke sikkert, at han forsøgte at ramme politiet, siger McCulloch.

Han tilføjer, at den foreløbige efterforskning tyder på, at manden handlede på egen hånd, men at efterforskningen fortsætter for at fastslå, om der er medsammensvorne.

Den sigtede, som blev anholdt tidligere søndag, er i forvejen dømt for at være i besiddelse af tyvekoster.

Han blev anholdt efter en omfattende politiindsats, der blev hjulpet på vej af henvendelser fra borgere i Ferguson, siger McCulloch.

Ifølge Washington Post har politiet også beslaglagt det våben, der menes at være blevet brugt ved skyderiet.

Betjentene blev såret af skud sent onsdag aften ved afslutningen af en i øvrigt fredelig demonstration foran politiets hovedkvarter i Ferguson, som er en forstad til St. Louis.

Demonstrationen var en af mange, efter den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown blev dræbt af en hvid politibetjent i august.

Umiddelbart efter skyderiet havde fundet sted onsdag aften, blev adskillige mennesker bragt ind til afhøring, men alle fik senere lov til at forlade politistationen.

Begge de sårede betjente har fået behandling for deres skudsår på det lokale hospital og er nu udskrevet.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.