19 personer er dræbt i helikopterstyrt i Sibirien

Kun tre personer menes at have overlevet styrt i det nordvestlige Rusland. Årsagen til ulykke er endnu uvis.
Det var en Mil Mi-8 transporthelikopter, som fredag forulykkede i Sibirien.. Helikopteren blev introduceret i det daværende Sovjetunionen for cirka 50 år siden og er siden blevet opgraderet ad flere omgange. Arkiv
Det var en Mil Mi-8 transporthelikopter, som fredag forulykkede i Sibirien.. Helikopteren blev introduceret i det daværende Sovjetunionen for cirka 50 år siden og er siden blevet opgraderet ad flere omgange. Arkiv Foto: Sergei Karpukhin/Reuters

19 personer har sent fredag lokal tid mistet livet i en helikopterulykke i Rusland.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass natten til lørdag dansk tid.

Helikopteren forulykkede i forbindelse med en landing på Jamal-halvøen i det nordvestlige Sibirien.

- Redningsfolk, der er ankommet til stedet, er kommet ind i den ødelagte helikopter, hvor de fandt tre personer i kritisk tilstand.

- Ifølge de foreløbige oplysninger blev 19 andre personer dræbt, siger Vadim Grebennikov, talsmand for det russiske katastrofeministerium, til Tass.

En af de overlevende er blevet fløjet til behandling på et hospital, mens de to andre kvæstede modtager behandling på stedet.

Årsagen til styrtet kendes endnu ikke. Men ifølge nyhedsbureauet Ria Novosti er helikopterens to sorte bokse blevet fundet "i god stand", skriver Russia Today.

Helikopteren blev ifølge flere medier kraftigt beskadiget ved styrtet, hvor den i forbindelse med en landing væltede om på siden.

Ifølge Russia Today er over 140 personer indsat i redningsarbejdet i den fjerntliggende egn af Rusland.

Der var angiveligt dårlig sigtbarhed i området, da ulykken skete cirka 80 kilometer nordvest for Urengoj-bebyggelsen.

Den nedstyrtede helikopter er af typen Mi-8. Den tilhører et luftfartsselskab og var på vej med ansatte til et olie- og gasfelt i regionen Krasnojarsk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.