19-årige Susanne har brug for din hjælp: 'Hvad fejler jeg?'

19-årige Susanne bliver med få dages mellemrum indlagt på hospitalet. Men lægerne aner ikke, hvad hun fejler. Derfor håber Susanne nu på, at andre har et bud på, hvad hun fejler.
Susanne var indlagt i december 2013 og sørgede for at få lidt julestemning ind på stuen.
Susanne var indlagt i december 2013 og sørgede for at få lidt julestemning ind på stuen. Foto: Facebook

19-årige Susanne Vinther Rasmussen har været en hyppig gæst på hospitalet det seneste år, men lægerne kan ikke finde ud af, hvad hun fejler. Nu håber den nordjyske piger, at andre kan genkende symptomerne, så hun kan komme tættere på at få en diagnose, skriver mx.dk.

Susanne bliver jænvligt indlagt på infektionsmedicinsk afdeling i Aalborg med forskellige mellemrum, der kan svinge fra alt mellem to og 28 dage. Men lægerne kan ikke få stillet en diagnose på hende.

Her er symptomerne
Det begynder altid på samme måde, når Susanne bliver syg og skal indlægges.

"Jeg får hovedpine. Så ved jeg, at jeg skal indlægges næste dag. Derefter får jeg ondt i ørerne og næste dag har det spredt sig til halsen. Så får jeg feber og nogle gange er det så voldsomt, at jeg hallucinerer," fortæller Susanne til mx.dk.

Når Susanne bliver syg, stiger hendes infektionstal til mellem 200 og 300. Lægerne mener, at det kan være en form for autoimmun sygdom, hvor kroppens immunforsvar angriber sine egne celler.

Selvom lægerne ikke ved, hvad Susanne fejler, har de igangsat en behandling. Når Susanne er hjemme imellem de mange hospitalsbesøg, tager hun piller, og når hun bliver indlagt, bliver der sendt atibiotika direkte ind i blodet gennem et drop.

Har startet Facebook-side for at få hjælp
Susanne har nu haft problemer med den mærkelige sygdom i ti måneder, og lægerne har overvejet mange mulige sygdomme som kræft, leukæmi og en sjælden autoimmun sygdom. Men Susannes symptomer passer ikke helt på nogle af de overvejede sygdomme.

Susanne forklarer, at det har været lettere for lægerne i Aalborg at udelukke, hvad hun fejler, end at finde frem til det. Hun er ikke utilfreds med deres indsats, men hun søger nu hjælp i hele landet for at få et svar.

Sygdommen har fået Susanne til at sætte sit liv på pause. Hun bliver indlagt så tit, at hun ikke tør starte på sit drømmestudie, jura.

"Jeg kan jo ikke begynde på universitetet, hvis jeg ryger bliver indlagt på hospitalet hele tiden," siger Susanne.

Susanne har startet en Facebook-side, som, hun håber, vil hjælpe hende til at komme i kontakt med læger eller andre patienter, der kan kende symptomerne.

Kilde: mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.