19-årig sigtes: Sneg sig ind i hus og voldtog 74-årig

En 19-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for en voldtægt 8. august.
En mand er sigtet for voldtægt af en ældre kvinde i Helsingør i begyndelsen af august. Ifølge politiet gik han ind i kvindens hus igennem en dør, der stod på klem. Arkivfoto.
En mand er sigtet for voldtægt af en ældre kvinde i Helsingør i begyndelsen af august. Ifølge politiet gik han ind i kvindens hus igennem en dør, der stod på klem. Arkivfoto. Foto: colourbox.com/COLOURBOX.COM

Politiet har anholdt en 19-årig mand, som mistænkes for at stå bag en voldtægt i Helsingør 8. august.

En 74-årig kvinde blev voldtaget i sit hjem på Gurrevej i Helsingør, og politiet formoder ud fra dna-spor, at den 19-årige er gerningsmanden.

Ifølge efterforskningsleder fra Nordsjællands Politi Henning Svendsen var manden kommet ind gennem en terrassedør, der stod på klem.

Efter voldtægten forlod gerningsmanden stedet uden at stjæle noget fra huset.

- Det er tekniske spor, der har ledt os på sporet af ham. Onsdag aften klokken 18.04 blev han så anholdt i Aalborg af Nordjyllands Politi, forklarer Henning Svendsen.

Den 19-årige og den ældre kvinde kendte ifølge politiet ikke hinanden i forvejen.

Torsdag eftermiddag blev den unge mand fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. Her besluttede dommeren, at varetægtsfængsle ham i foreløbig fire uger.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er ikke muligt at få oplyst, hvad den 19-årige siger til sigtelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.