19-årig pige er Norges næstrigeste person

I Norge er det nu en 19-årig pige, der tager pladsen som landets næstrigeste.
Norges næstrigeste er en 19-årige ung kvinde.
Norges næstrigeste er en 19-årige ung kvinde. Foto: Scanpix

19-årige Katharina G. Andresen er Norgens næstrigeste person. Det viser den nu offentliggjorte skatteopgørelse fra 2013, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Med 4,6 milliarder norske kroner, svarende til omkring 4 millarder danske kroner, på kontoen, tager 19-årige Katharina pladsen som Norges næstrigeste.

Katharina er datter til Johan H. Andresen, som er ejer og koncernchef i industri- og finanskoncernen Ferd. Ferd er et af Norges største privatejede selskaber.

Katharina er begyndt at arbejde for sin velhavende far. Katharina og hendes 18-årige søster har hver fået overført 42 procent af værdierne i familieselskabet. Til Dagens Næringsliv fortæller hun om, hvordan forandringen føles for hende og hendes søster.

"Jeg føler et ekstremt pres. Men sådan er det for de fleste i min position. Heldigvis er vi to. Det bliver lettere for os begge, at vi er to, og vi er meget tætte, både i alder, venskab og sammenhold," siger Katharina.

Lillesøsteren Alexandra var sidste år for ung til, at hun fremgår i opgørelsen, og hvilken plads hun indtager, er altså uvist.

Kilde: Dagens Næringsliv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.