18-årig dansker hjælper Dortmund til pokalavancement

Jacob Bruun Larsen stod bag Dortmunds mål, da Union Berlin blev sendt ud efter straffesparkskonkurrence.
Emre Mor spillede hele kampen for Dortmund.
Emre Mor spillede hele kampen for Dortmund. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters

Den tyske storklub Borussia Dortmund er klar til ottendedelsfinalerne i den tyske pokalturnering.

Men storfavoritten måtte igennem straffesparkskonkurrence, inden Union Berlin var slået på hjemmebane.

I den disciplin var Union Berlin aldeles uskarp og misbrugte alle tre straffespark, så Dortmund vandt 3-0 fra 11-meter-pletten.

Der var tale om et rent danskeropgør. Union Berlin havde den tidligere HB Køge-spiller Kristian Pedersen på banen i hele opgøret, men det var Dortmunds danske teenager, der markerede sig.

Den 18-årige dansker Jacob Bruun Larsen, der sidste år skiftede fra Lyngby til Dortmund, fik chancen fra start i højre side af midtbanen, og han greb chancen.

Kort inden pausen modtog han bolden netop i højre side, og hans nærgående indlæg blev snittet i mål af en Union Berlin-spiller. Michael Parensen blev noteret for selvmålet, som bragte favoritten på 1-0.

Længe lignede det også sejrsmålet. Men ni minutter før tid udlignede Steven Skrzybski og tvang kampen ud i forlænget spilletid.

Da var Jacob Bruun Larsen blevet skiftet ud. Han fik 67 minutter på banen. Derimod var der fuld spilletid til den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor.

Men hverken han eller de øvrige Dortmund-spillere kunne åbne Union Berlins forsvar i forlængelsen, og holdene måtte derfor ud i straffesparkskonkurrence.

Her kunne Dortmund endelig juble over forløsningen.

Nemmere gik det for Bayern München, der på hjemmebane skaffede sig vej til ottendedelsfinalerne med en sejr på 3-1 over Augsburg.

FC Köln med Frederik Sørensen i startopstillingen måtte igennem forlænget spilletid for at sikre avancementet. Hjemme mod Hoffenheim vandt Köln 2-1 på Anthony Modestes sejrsmål to minutter inde i forlængelsen.

Derimod er målmanden Jonas Lössl og Mainz 05 ude af turneringen efter 1-2 ude mod Greuther Fürth.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.