170 mister jobbet: Region i massiv sparemanøvre

170 ansatte i Region Midtjylland får nu en fyreseddel. Flere fyringer er på vej inden for psykiatri- og socialområdet.
Region Midtjylland nedlægger nu 620 stillinger. 170 mister jobbet.
Region Midtjylland nedlægger nu 620 stillinger. 170 mister jobbet. Foto: Scanpix

En sparemanøvre på 699 millioner kroner i Region Midtjylland koster nu 170 ansatte i regionen jobbet.

Det skriver Viborg Folkeblad.

I alt nedlægger regionen 620 stillinger på tværs af regionen, men størstedelen af dem er altså fundet via naturlig afgang eller omplaceringer.

- Tilbage er i alt 170 medarbejdere, hvor det ikke er lykkedes at finde omplaceringsmuligheder. De har nu alle fået brev om, at de er opsagt. Nogle har helt op til et halvt års opsigelsesperiode, og det er klart, at hvis der opstår nye muligheder for, at de kan blive i løbet af den periode, så står de først i køen, siger Jørn Mørup, der er afdelingschef for Koncern HR, Løn- og Personale i Region Midtjylland, til Viborg Folkeblad.

Det er især bioanalytikerne, der bliver ramt. Her er det 50, der bliver ramt af besparelserne, mens det for den langt større gruppe af sygeplejersker "kun" er 48.

Det er kun en foreløbig plan for afskedigelser, der er fremlagt, fortæller Jørn Mørup, der dog understreger, at der ikke er flere ansatte, der skal være bekymret for, at de er de næste, der får en fyreseddel. Det er dog med undtagelse af de ansatte inden for psykiatri- og socialområdet, hvor man kører en forskudt spareplan, der også betyder fyringer.

Allerede i juni ind regionsrådet i Region Midtjylland et forlig om en spareplan, der skal skære 699 millioner kroner af regionens budget, men det er altså først nu, at der kommer frem, hvilke hvor mange ansatte, der rammes af besparelserne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.