17 kommuner kræver bedre bredbånd og mobildækning

Bedre bredbånd og mobildækning kan skabe 26.000 arbejdspladser, lyder det fra de 17 kommuner i Region Sjælland.
Bedre bredbånd og mobildækning kan skabe 26.000 arbejdspladser, lyder det fra de 17 kommuner i Region Sjælland.
Bedre bredbånd og mobildækning kan skabe 26.000 arbejdspladser, lyder det fra de 17 kommuner i Region Sjælland. Scanpix

Hurtigt bredbånd til alle virksomheder og borgere i Region Sjælland kan skabe 26.000 arbejdspladser.

Region Sjælland og de 17 kommuner i regionen er gået sammen om en kraftig opfordring til folketinget: Stop den digitale ulighed, den koster tusindvis af arbejdspladser, hedder det i henvendelsen til folketing og regering, det skriver DR Sjælland.

Og regionen har noget at have kritikken i, siger chefkonsulent i Dansk Energi Thomas Woldiderich.

- Det er vitalt for enhver virksomhed at have en ordentlig bredbåndsforbindelse.

Ifølge Chefkonsulenten er både Norge og Sverige langt foran Danmark i udbredelsen af hurtige bredbånd. Den svenske stat har f.eks. postet 3 milliarder i bredbånd til landdistrikterne. I Danmark skal kommunerne låne pengene fra en beskeden pulje.

- Jeg er helt sikker på, at danske kommuner skeler misundeligt til Sverige hvor staten direkte poster penge i bredbånd til landområderne. Lån er selvfølgelig bedre end ingenting, men den svenske ordning sætter langt mere turbo på bredbånd til de tyndt befolkede egne, siger Thomas Woldiderich til DR Sjælland.

De 17 kommuner i region Sjælland står bag opfordringen til folketinget om at sætte turbo på udbredelsen af hurtigt bredbånd. Faxes borgmester Knud Erik Hansen siger, at det burde være en statsopgave at sørge for hurtig bredbåndsforbindelse på linjen med indførelsen af elektrisk lys for 100 år siden.

- Ingen kan vel forestille sig huse uden lys. Bredbånd og mobildækning er mindst ligeså vigtige foranstaltninger for udvikling af arbejdspladser og menneskers lyst til at bosætte sig udenfor de større byer, siger Knud Erik Hansen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.