17-årig pige fik pistol for tindingen: Gerningsmand anholdt

25-årig mand forsøgte at trække af sted med pige, som han havde truet med en pistol.
En ung kvinde har fået trykket en såkaldt softgun mod tindingen. Arkivfoto
En ung kvinde har fået trykket en såkaldt softgun mod tindingen. Arkivfoto Foto: Colourbox/Colourbox.com

Hurtig efterforskning har natten til onsdag ført til anholdelse af en 25-årig mand, der kort forinden havde truet en 17-årig pige med en pistol i en park på Frederiksberg i København.

Forbipasserende vidner til hændelsen fik skræmt manden på flugt, og senere er det lykkedes politiet at finde frem til ham.

- Vi har anholdt ham i hans lejlighed i nærheden af gerningsstedet. Pistolen er også fundet. Han er sigtet for trusler på livet og vil blive fremstillet i dommervagten onsdag, siger Dan Aakerhjelm, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Manden havde henvendt sig til en 17-årig pige, der var på vej gennem Lindevangsparken på Frederiksberg, og rettet en pistol mod hendes tinding.

- Han trækker hende derefter ud mod Finsensvej, men hun råber til nogle personer, der kommer gående, og derefter løber gerningsmanden fra stedet, fortæller Dan Aakerhjelm.

Pigen var chokeret efter den ubehagelige oplevelse, men fysisk er hun ikke kommet noget til. Hun var overbevist om, at det var en rigtig pistol, hun var blevet truet med, men det viste sig at være en softgun, fortæller efterforskningslederen.

Motivet til overfaldet, der blev anmeldt klokken 23.08, kendes endnu ikke.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.