17-årig hyldes på Facebook: Betalte for kundes varer

Udviklingshæmmet kvinde manglede 8,50 kroner til sit slik. Det betalte 17-årige Nicki for hende.
Foto: Scanpix/Iris

En udviklingshæmmet manglede penge til sine varer, da hun handlede søndags-slik i Netto i Vodskov i Nordjylland. Alligevel fik hun med 17-årige Nicki Vedel Hornbechs hjælp sit slik med hjem.

For sin gode gerning oplever Nicki Vedel Hornbech i øjeblikket en opmærksomhed han nok ikke havde set komme.

På Facebook har folk i tusindvis nemlig kastet ord som "næstekærlighed", "respekt" og "god karma" efter ham. Rosen til den unge står ganske simpelt i en sjælden kø på tværs af landet og generationer.

Pungen var tom

Nicki Vedel Hornbech, der er servicemedarbejder i Netto, trådte til, da kvinden efter at have aflevereret nogle flasker og fundet småmønterne frem manglede 8,50 kroner.

- Og så tog hun sin pung, pegede på den og sagde "tom', fortæller Nicki Vedel Hornbech til Metroxpress.

I stedet for at afvise kvinden, så valgte han at betale det resterende beløb af egen lomme. Han trak ganske enkelt mobiltelefonen op af lommen og viftede den hen over den elektroniske betaling.

- Hun blev bare så glad, og hun smilede over hele hovedet. Jeg er under 18 år, så jeg tjener jo ikke så meget, men det føltes bare rigtig godt, at jeg kunne gøre hende så glad for 8,50.

Nicki Vedel Hornbechs godhed ramte en anden kunde i butikken, som efterfølgende delte sin oplevelse på Facebook.

Siden er det løbet ind med tilkendegivelser og Nicki Vedel Hornbech fortæller til Metroexpress, at hans plejemor græd af stolthed, da hun fik historien at vide.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.