1500 migranter stormer Eurotunnel - en migrant er død

Siden juni er ni migranter omkommet under forsøg på at komme til Storbritannien via tunnel under kanalen.
To gange i løbet af blot to dage har store grupper af migranter forsøgt at trænge ind i Eurotunnel for at nå til Storbritannien. En migrant er død onsdag, bekræfter talsmand for selskabet.
To gange i løbet af blot to dage har store grupper af migranter forsøgt at trænge ind i Eurotunnel for at nå til Storbritannien. En migrant er død onsdag, bekræfter talsmand for selskabet. Foto: Thibault Camus/AP/AP

En person har mistet livet under et nyt stormløb af 1500 migranter mod tunnelen mellem Frankrig og Storbritannien, Eurotunnel, hvor der også natten til tirsdag var ballade.

- Vi har fundet en livløs person her til morgen, og redningsarbejdere bekræfter, at denne person er død, siger en talsmand for Eurotunnel.

Også natten til tirsdag var der uro i Calais, da 2000 migranter gjorde et tilsvarende forsøg.

Episoden natten til tirsdag medførte store forsinkelser i trafikken gennem kanaltunnelen det meste af tirsdagen.

Siden begyndelsen af juni er ni migranter omkommet i forsøg på at komme under Den Engelske Kanal.

Den britiske premierminister, David Cameron, fortæller, at de to lande er i tæt samarbejde om en løsning på det tilsyneladende voksende problem med migranter.

- Det er meget bekymrende, siger Cameron under et besøg i Singapore.

Ifølge den seneste officielle opgørelse fra begyndelsen af juli har omkring 3000 migranter slået lejr i udkanten af Calais, hvorfra de vil forsøge at komme til Storbritannien.

Migranterne er hovedsagelig fra Etiopien, Eritrea, Sudan og Afghanistan.

Selskabet Eurotunnel kræver 9,7 millioner euro (knap 73 millioner kroner) i erstatning fra de britiske og franske regeringer for driftsforstyrrelser på grund af migranter.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.