OK 2015

136.000 får afklaring på næste års løn før Disney Sjov

Overenskomstforhandlingerne for ansatte i regionerne ventes afsluttet fredag sidst på eftermiddagen, erfarer Avisen.dk. Resultatet tegner til at blive en næsten tro kopi af kommunernes aftale.
Helle Sort og Dorthe Stagsted fra Vendsyssel er blandt de 136.000 ansatte i regioner, som senere i dag får svar på, hvordan deres løn- og ansætttelsesforhold ser ud i de næste tre år.
Helle Sort og Dorthe Stagsted fra Vendsyssel er blandt de 136.000 ansatte i regioner, som senere i dag får svar på, hvordan deres løn- og ansætttelsesforhold ser ud i de næste tre år. FOTO: Scanpix arkiv/Hans Ravn

Når 136.000 sygeplejersker, sosu'er og andre hospitalsansatte sætter sig til rette foran X-Factor i aften, har de efter alt at dømme fået svar på, om der bliver råd til Barolo i glasset i de næste tre år.

Forhandlingerne om ny overenskomst for ansatte i regionerne nærmer sig hastigt en afslutning, erfarer Avisen.dk.

Klokken 12.00 har fagforeninger og regionernes arbejdsgivere taget hul på de afsluttende forhandlinger, som ventes afgjort sidst på eftermiddagen.

Den nye overenskomst for Regionerne ventes at lande tæt op ad aftalen for de 573.000 kommunalt ansatte, som landede i mandags.

LÆS OGSÅ: Lønstigninger på vej til 500.000 kommunalt ansatte

Det vil sige, at hospitalsansatte kan se frem til en generel lønstigning på 4,81 procent over de næste tre år.

Oveni kommer den såkaldte reguleringsordning på 0,58 procent, som skal sørge for, at lønnen på det offentlige og private arbejdsmarkeds følges ad.

Inklusive værdien af forbedringer på for eksempel barsel og pension, forventes resultatet at lande på en samlet stigning over tre år på omkring 6,5 procent.

LÆS OGSÅ: Nye overenskomster på plads: En uges ekstra barsel til fædre

Som i staten og hos kommunerne kan regionernes mandlige ansatte forventeligt også se frem til en uges længere barsel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.